Вінницька молодь з обмеженими фізичними можливостями мріє про бібліотеку, дитячий майданчик і більярд

1 11 1 skola samost gita vin kokoviu 08 08 0007 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

8 серпня у приміщені Центру професійної реабілітації «Поділля» голова Вінницької ОДА Валерій Коровій поспілкувався з людьми, які мають обмежені фізичні можливості на тему: «Включення людей з інвалідністю у процеси реформування місцевого самоврядування».

Детальніше…Додати коментар (0)

Українським бійцям обіцяють протези нового покоління (ВІДЕО)

1 10 8 197351 2. протези

Щоб забезпечити бійців сучасними протезами, поки їх відправляють закордон. Та тепер багатофункціональні протези хочуть робити і в Україні.

Біонічний протез закупили на гроші української діаспори у Великій Британії (благодійний фонд Ukraine AID).

Детальніше…Додати коментар (0)

Павло Розенко доручив обрахувати можливості підвищення мінімального рівня пенсійного забезпечення інвалідів – ліквідаторів аварії на ЧАЕС

1 10 6 7853479 1 2. інвалідів

7 серпня Міністр соціальної політики Павло Розенко провів низку зустрічей з керівниками всеукраїнських та регіональних громадських чорнобильських організацій, під час яких обговорив нагальні питання соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Йшлося, зокрема, про пенсійне забезпечення, реалізацію чорнобильських програм, що фінансуються з державного бюджету…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ухвалено зміни до техрегламенту щодо засобів реабілітації інвалідів

1 10 5 kmu 1. засоби реабілітації, протезів, інвалідів

На засіданні Кабінету Міністрів України ухвалено постанову „Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 2 жовтня 2013 р. №753″, якою затверджено Технічний регламент щодо медичних виробів.

Детальніше…Додати коментар (1)

Бесплатными оздоровительными путевками обеспечиваются чернобыльцы только 1 категории и дети-инвалиды

1 10 4 FAN1002874 2. путевками

Вступили в силу изменения Порядка организации оздоровления граждан, пострадавших вследствие Чернобыльской катастрофы, утвержденные постановлением Кабмина от 17 июля 2015 года №489. Сокращен перечень чернобыльцев, имеющих право на бесплатные и льготные санаторно-курортные путевки, и срок отдыха для пострадавших с заболеваниями нервной системы.

Детальніше…Додати коментар (0)

В детсадах создадут инклюзивные группы

1 10 3 s170 2. инклюзивные группы

Кабинет Министров урегулировал вопрос создания инклюзивных групп в дошкольных учебных заведениях, а также уточнил условия зачисления детей в такие группы. В частности, постановлением Кабмина от 29 июля 2015 года № 530 утверждены изменения в Положение о дошкольном учебном заведении.

Детальніше…Додати коментар (0)

Современные методы реабилитации помогут детям с синдромом Дауна интегрироваться в общество

1 10 7 1 2. синдромом дауна

По статистике ВОЗ в мире с синдромом Дауна рождается каждый 700-й ребенок, в Украине проживает около 15 тыс. людей с синдромом Дауна, половина из них дети. Малыш с трисомией 21 пары может появиться в любой семье.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Черкащині побралися двоє молодят з особливими потребами (ВІДЕО)

1 10 2 7195721 2. побралися

Бути щасливими попри все. Це довела пара Наталі та Віталія Підлипських, котрі нещодавно побралися. Відстань у триста кілометрів, а головне – інвалідні візки, до яких прикуті молодята вже майже по двадцять років не стали завадою для повноцінного життя.

Детальніше…Додати коментар (0)