В Днепропетровске не хватает преподавателей жестового языка (ВИДЕО)

1 29 1 82452174 2. глухих, язык жестов

Право детей на жестовый язык. Это слоган Международной недели глухих людей в этом году. 27 сентября весь мир отмечал День глухих. Таких людей на Днепропетровщине насчитывается более трех тысяч. А ежегодно рождаются сотни детей с недостатками слуха.

Детальніше…Додати коментар (0)

Аксана Філіпішина: «Створення належних умов для безперешкодної участі людей з інвалідністю у виборах є вкрай актуальним»

1 28 8 11 1. інвалідністю

Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності Аксана Філіпішина та працівники Секретаріату взяли активну участь у проведенні театралізованої вистави у форматі форум-театру, присвяченій проблемам реалізації людьми з інвалідністю своїх виборчих прав.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особливі діти — на узбіччі школи

1 28 7 1596325 1. особливими потребами

В Україні 170 тисяч неповнолітніх потребують корекції фізичного або розумового розвитку. Йдеться про тих, хто має синдром Дауна, ДЦП, аутизм, вади слуху або мови. Зазвичай їх не зустріти в загальноосвітній школі. Де вони навчаються і набувають навичок спілкування в соціумі?

Детальніше…Додати коментар (0)

У цьому році 32 навчальні заклади на Харківщині стали доступними для осіб з обмеженими можливостями

1 28 6 thumb-newsDocument-564x376-6c3a 2. доступності, інвалідів

Про це йшлося 24 вересня під час засідання обласного комітету із забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Детальніше…Додати коментар (0)

Місто зручне для кожного – день доступності у Вінниці (ВІДЕО)

1 28 5 9123214755 2. доступність

Доступним для людей з обмеженими фізичними можливостями бачать вінничани рідне місто. Пандус, пологі заїзди, широкі двері – це те, чого потребують вінничани на інвалідних візках.

Про доступність міст говорили у Вінниці. Вперше в Україні – саме у нашому місті пройшов форум зі включення людей з інвалідністю у процеси реформ.

Детальніше…Додати коментар (0)

Семінар щодо доступності об’єктів житлового та громадського призначення (ВІДЕО)

1 28 4 7123841 2. доступності

Здоровим людям важко зрозуміти, з якими труднощами стикаються люди з обмеженими фізичними можливостями, рухаючись на візку чи то обласним центром, чи будь-яким іншим населеним пунктом Прикарпаття. Проблема не нова, але вирішувати її не поспішають, кажуть інваліди. Цього року комітет щодо доступності, який створений в області, до цього часу жодного разу не збирався на засідання, про це мовилося на тематичному семінарі у четвер.

Детальніше…Додати коментар (0)

Миколаївці, краса перемагає! Жінки з інвалідністю хочуть бути рівноправними членами міської громади

1 28 3 IMG 2090 2. інвалідністю

«Краса перемагає» – так називається проект жінок з інвалідністю, який вони реалізовують, щоб привернути увагу городян до своїх непростих проблем.

24 вересня Ольга Виноградова, заступник голови правління Миколаївської обласної громадської організації «Ліга інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату «Подолати себе» разом…

Детальніше…Додати коментар (0)

Відкриття першого в Україні інклюзивного дитячого майданчика

1 28 2 4739 1 2. дітей

25 вересня в Дніпровському районі міста Києва, у відділенні реабілітації людей-інвалідів Територіального центрі соціального обслуговування Дніпровського району відбулося відкриття першого модуля першого в Україні інклюзивного дитячого майданчика для дітей із обмеженими розумово-фізичними можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)