На міжнародному музичному фестивалі осіб з обмеженими фізичними можливостями у Словаччині перемогли закарпатці (ФОТО)

1 02 1 12076248 911540892235050 1108018162 o-76 4 2. інвалідів

28-29 вересня 2015 року в Словаччині в місті Михайлівці відбувся масштабний міжнародний музичний фестиваль.

Вперше в ньому активну участь прийняли інваліди з Закарпатської області. У фестивалі крім українців прийняли участь особи з особливими потребами зі Словаччини, Угорщини, Сербії, Хорватії і Польщі.

Детальніше…Додати коментар (0)

Роз’яснення Служби: протезування постраждалих учасників АТО – за рахунок держави

1 16 6 108008-23 2. ортезування, протезування, реабілітації

На численні запити засобів масової інформації щодо участі держави у наданні допомоги з протезування українських бійців, які постраждали, захищаючи територіальну цілісність України, Державна служба України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції надає роз’яснення.

Детальніше…Додати коментар (0)

Близько 60 тисяч дітей з інвалідністю шкільного віку перебувають поза межами загальноосвітньої системи – експерт

1 01 4 KOB 1143-860x645 2. інвалідністю

В Україні відсутня програма раннього втручання, що довела свою ефективність у провідних країнах світу, і яка попереджає інституалізацію дітей з інвалідністю. Зокрема, це впровадження інклюзії, інакше кажучи, збільшення участі у соціумі, – головного чинника попередження інституалізації. Про це під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі заявила Лариса Самсонова, голова правління ГО «Родина».

Детальніше…Додати коментар (0)

Хвилюючі миті Бердичівського УТОГ

1 01 3 DSC 9987-001 1 2. утог, глухих, глухонімих

За ініціативи ООН, починаючи з 1951 року, в останню неділю вересня відзначається Міжнародний День глухих. За даним Всесвітньої федерації глухонімих, різні порушення слуху виявляють у кожного дев’ятого мешканця планети. Головними причинами втрати слуху стають хвороби і травми. Багато людей народжуються глухонімими. Але відсутність можливості повноцінно спілкуватися з навколишнім світом зовсім не означає, що цю люди обмежені…

Детальніше…Додати коментар (0)

У рівненській обласній бібліотеці люди з порушеннями зору навчаються та відпочивають

1 01 2 777 1. особливими потребами, порушенням зору, інвалідністю, інвалідів

Обслуговування людей з особливими потребами у Рівненській обласній науковій бібліотеці здійснюється за такими основними напрямами: навчання людей з порушенням зору новітнім ІКТ (інформаційно-комп’ютерним технологіям), створення адаптованого ресурсу для людей з порушенням зору та слуху, інформаційне забезпечення життєдіяльності людей з особливими потребами, організація інтелектуально насиченого дозвілля та ін.

Детальніше…Додати коментар (0)