У Львові студенти-реабілітологи спробували себе у ролі незрячих (ВІДЕО)

1 16 1 52473 2. незрячих

15 жовтня у Львові, в рамках Міжнародного Дня білої тростини, студенти-реабілітологи університету фізичної культури просто неба провели експеримент, аби на власному тілі відчути світ незрячих, зрозуміти, якої допомоги вони потребують і водночас привернути увагу суспільства до проблем людей з вадами зору.

Детальніше…Додати коментар (0)

15 октября – Международный день белой трости

1 15 file1416053 3cfb3ee5 2. день белой трости, слепых

Международным праздником «День белой трости» признан ещё в 1969 г. в Коломбо (США). Это произошло на общем собрании Международной федерации слепых, которую в последствии сменил Всемирный союз слепых. Во всемирном масштабе этот день отмечался с 15 октября 1970 года. Этот День служит напоминанием обществу о существовании людей с ограниченными физическими возможностями, о солидарности и о помощи.

Детальніше…Додати коментар (0)

Світ на кінчиках пальців

1 23 5 1111 2. зору

9-11 жовтня 2015 р. в м. Харків проходив Всеукраїнський семінар «Світ на кінчиках пальців», присвячений проблемам забезпечення права дітей з важкими порушеннями зору на отримання якісної інформації в доступній для них формі. Семінар проходив в рамках Всеукраїнської програми «Національна Асамблея інвалідів України» (НАІУ) «Сприяння розвитку громадського руху жінок-інвалідів та батьків, які виховують дітей – інвалідів».

Детальніше…Додати коментар (0)

Викладач зі своїми студентами розробив унікальний прилад для незрячих (ВІДЕО)

1 15 4 951287 2. незрячих

Унікальний пристрій, який допомагає незрячим вивчити шрифт Брайля. Його винайшов і за власний кошт розробив столичний викладач разом зі своїми студентами.

Після пар студенти-винахідники мчаться не додому, а в лабораторію. Й одразу перебирають папірці. На дошці в них – найближчі плани, у скриньці — вже виконані завдання.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Діалог з владою в нас є постійний»,— керівник Українського товариства сліпих

1 15 3 jumultithumb joomla-ua 2. утос, вадами зору, незрячих

15 жовтня світова спільнота відзначає Міжнародний день білої тростини. У четвер о 12 годині в приміщенні будинку культури Львівського УВО УТОС (вул. Замарстинівська, 130) Львівська обласна організація УТОС організовує відзначення Міжнародного дня білої тростини.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Луцьку для незрячих запроваджують озвучування тролейбусних маршрутів (ВІДЕО)

1 15 2 714523 2. незрячих

13 жовтня в рамках проекту «Зробимо Луцьк доступним» у місті впровадили зовнішнє звукове сповіщення на деяких тролейбусних зупинках.

Цей проект почав діяти завдяки співпраці Волинського обласного осередку ВГО людей з інвалідністю зору «Генерація успішної дії» та міської ради.

Детальніше…Додати коментар (0)