Побачте їх львів’яни, вони поруч

1 15 file1416053 3cfb3ee5 2. вадами зору, незрячі

15 жовтня в Україні відзначають міжнародний День білої тростини. Це означає, що щороку у кожному місті згадують про людей із вадами зору. У Львові на обліку налічується 1203 незрячі особи.

Ось і у четвер у Львові згадали про цих людей із вадами зору. Як саме? У місті відбулось кілька заходів, під час яких організатори намагалися привернути увагу львів’ян до проблем незрячих.

Детальніше…Додати коментар (0)

Як призначатимуть пенсію інваліду АТО?

1 19 8 thumb 29934 zorya news m 2. інвалідів

Запитує Олег Кобцев з Дніпропетровська: Набув статус інваліда війни — брав участь в АТО. Як мені призначатимуть пенсію?

Шановний Олеже Васильовичу, інвалідами війни є особи з числа військовослужбовців діючої армії та флоту, партизанів, підпільників, працівників, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, яких вони зазнали під час захисту…

Детальніше…Додати коментар (0)

Невидимі виборці

1 19 7 10tim 1946 1 2. доступності, інвалідністю

Ігноруючи потреби людей з інвалідністю, кандидати в депутати втрачають тисячі голосів. Але з початком кожної виборчої кампанії ці люди знову і знову опиняються поза виборчим процесом. Як їм проголосувати цього разу?

Детальніше…Додати коментар (0)

Україна на дотик

1 19 6 10slipikarta 2. вадами зору, незрячих, шрифтом брайля

У США ще з ХІХ століття працює школа Перкінса для незрячих. Тут чи не найбільший досвід роботи з дітьми, що відчувають світ лише на дотик, слух і нюх. Українка Юлія Сачук має проблеми із зором, однак дівчина упевнено іде життям і так склалось, що свого часу побувала у цій найстарішій американській школі для незрячих.

Детальніше…Додати коментар (0)

Міжнародний День білої тростини: Як заробляють незрячі українці (ВІДЕО)

1 19 5 54551 2. інваліди

Забезпечити незрячих українців роботою. Із таким закликом до влади у міжнародний День білої тростини звернулися інваліди по зору.

Адже лише кожен десятий із них – працевлаштований. Проте і наявні робочі місця скорочуються, а умови праці – погіршуються, нарікають в Українському товаристві сліпих.

Детальніше…Додати коментар (0)

И война не помеха: как люди с инвалидностью обретают веру в себя (ВИДЕО)

1 19 4 97d972e34dcebb66994fd0ddcf01ff4b.220x155 2. людей

Сегодня Донбасский межрегиональный центр профессиональной реабилитации людей с инвалидностью в Краматорске посещает два десятка слушателей и у каждого своя история. Журналисты программы “Донецкий Диалог” на Общественном ТВ Донбасса поговорили с посетителями и персоналом о жизни центра в послевоенное время.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Киево-Печерской Лавре прошла выставка икон для людей, лишенных зрения

1 19 3 005 2. выставки, зрения

15 октября, в Международный день белой трости, в Стефаниевском приделе Великой церкви Лавры состоялась выставка икон для людей, лишенных зрения и слабовидящих. Проведение уникальной выставки инициировала Всеукраинская благодетельная организация инвалидов и пенсионеров «Лицом к истине», возглавляет которую Турский Владимир Николаевич.

Детальніше…Додати коментар (0)

НАУ став ініціатором всеукраїнського соціального заходу

1 19 2 DSC 0010 новый-размер.2fcd2719f0dbf384352590015c8464cc8166 2. викладачі, студенти

Київ. 15 жовтня НАУ провів захід, підготовка до якого тривала майже місяць. На честь Міжнародного дня Білої Тростини студенти та викладачі НАУ (найактивнішими були студенти та викладачі НН ІКІТ, НН АКІ, НН ІІДС) разом зі студентами кафедри тифлопедагогіки Національного педагогічного університету ім. М.П. Драгоманова провели майстер-класи з супроводу незрячих інвалідів та з орієнтації у просторі.

Детальніше…Додати коментар (0)