У Києві відбудеться півфінальний тур фестивалю «Сяйво надій-2015»

1 13 7 12243811 1181963055152120 531206470 n 2. інвалідністю

17 листопада 2015 року в Університеті «Україна» (м. Київ, вул. Львівська, 23) відбудеться півфінальний тур ХІІІ Фестивалю студентської творчості молоді з особливими потребами «Сяйво надій-2015».

Детальніше…Додати коментар (0)

13 ноября – Международный день слепых

1 13 sob 2. валентин гаюи, слепых

13 ноября 1745 года во Франции родился Валентин Гаюи (Valentin Haüy) — известный педагог, основавший в Париже и Петербурге несколько школ и предприятий для слепых. По решению Всемирной организации здравоохранения именно эта дата стала основой для Международного дня слепых (International Day of the Blind).

Детальніше…Додати коментар (0)

Гении, которые двигали прогресс в мире протезов

1 13 5 p036p39l-1 2. протезов

Гениальные мысли приходят в голову в самый неожиданный момент. Давайте вспомним некоторых бесстрашных изобретателей, которые двигали прогресс технологий протезов. Истон ЛаШапель, например, решил создать новый протез руки, когда ему стало скучно на уроке. В результате своих поисков он нашел дешевую альтернативу дорогим протезам, имеющимся в настоящее время.

Детальніше…Додати коментар (1)

Через підробку документів МОЗ закриває дітям з аутизмом двері до школи і повноцінного життя

1 13 4 IMG 1624-1 2. аутизмом

Батьки дітей з аутизмом викрили підробку документів Міністерством охорони здоров’я, в результаті чого було скорочено фінансування програми лікування на 70%. Також МОЗ закуповує препарат, який дітям до 18 років взагалі не можна вживати. Інструкцію до психотропного препарату «риспетрил» було змінено, в результаті чого з інструкції зникло застереження до прийому дітям і з’явилось показання до аутизму.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Міжнародний день незрячих Львову є про що звітувати

1 13 3 Гаюи 2. незрячих

Щорічно 13 листопада світова спільнота відзначає Міжнародний день незрячих. Адже саме в цей день 1745 року у Франції народився Валентин Гаюї – відомий педагог, котрий заснував у Парижі і Петербурзі декілька шкіл і підприємств для сліпих. За рішенням Всесвітньої організації охорони здоров’я саме ця дата й лягла в основу вибору дати Міжнародного дня сліпих. Відтак, цей день покликаний привернути увагу людей до тих, хто втратив зір…

Детальніше…Додати коментар (0)

Боди-арт, волонтеры и отдых для родителей: организатор тернопольского летнего лагеря рассказала об его особенностях

1 13 2 Тернопольский-лагерь1 2 2. аутизмом

Председатель Совета Союза родителей детей с синдромом дефицита внимания и гиперактивности «Дзвіночки» (г. Тернополь) Наталья Михеева с удовольствием рассказывает о первом в истории организации летнем детском лагере. Он вышел настолько теплым и душевным, отмечает она, что остались довольными не только организаторы и участники, но и волонтеры, которым пришлось немало побегать, чтобы уследить за каждым ребенком.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Сонячна» Мишка

1 13 1 IMG 6199-300x225 1 2. синдромом дауна

28 жовтня у Херсонській обласній універсальній бібліотеці ім. Олеся Гончара відбулася презентація українського перекладу повісті польської письменниці Дороти Тараковської «Мишка». Над перекладом твору працювала талановита українська письменниця Дзвінка Матіяш. Вона виконала роботу напрочуд вдало, адже змогла відчути всю тонкість написаного.

Детальніше…Додати коментар (0)