Дитяча збірка для незрячих

1 20 7 IMG 2175 1 2. незрячих

Ресурсний центр освітніх інформаційних технологій для осіб з особливими потребами, який впродовж вже кількох років діє в Національному університеті «Львівська політехніка», завершив роботу над публікацією казки Грицька Григоренка «Королівна-крихітка та Киць-Киць». Книгу, котру люб’язно надало видавництво «А-ба-ба-га-ла-ма-га», тут надрукували рельєфно-крапковим шрифтом для українських незрячих дітей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Розенко: Розмір виплат інвалідам ІІІ групи загального захворювання, інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам підвищено до прожиткового мінімуму

1 10 5 kmu 1. інвалідів

Кабінет Міністрів України на засіданні 18 листопада вніс зміни до постанови від 26 березня 2008 р. № 265 «Деякі питання пенсійного забезпечення громадян», якими забезпечив пенсійні виплати інвалідам ІІІ групи загального захворювання та виплату державної соціальної допомоги інвалідам з дитинства та дітям-інвалідам у розмірі на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Львові презентували перше в Україні інтернет-телебачення для глухонімих (ВІДЕО)

1 20 5 thumb-item-2. нечуючих

Українці з вадами слуху тепер мають можливість дивитися інтернет-телебачення на мові жестів. Спеціально підготовлені в Інтернеті телесюжети будуть повністю адаптовані до потреб людей з обмеженими можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Священики Кіровоградської єпархії відвідали круглий стіл “Сучасні тенденції реабілітації дітей з особливими потребами”

1 20 4 news big 23727 3. особливими потребами, реабілітації

17 листопада відбувся круглий стіл “Сучасні тенденції реабілітації дітей з особливими потребами” у Центрі соціальної реабілітації (денного перебування) дітей-інвалідів Кіровської районної ради. Участь в обговоренні проблем взяли лікарі, працівники центру, священики Кіровоградської єпархії, а також батьки. На круглий стіл були запрошені голова єпархіального відділу у справах сім’ї прот. Сергій Ткаченко, голова відділу Благодійності і Соціального…

Детальніше…Додати коментар (0)

На вокзалах залізниці працюють над підвищенням комфорту для пасажирів з обмеженими фізичними можливостями

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. обмеженими фізичними можливостями

У Дніпропетровську для пасажирів з особливими потребами вдосконалюють пандуси та систему покажчиків, а у Запоріжжі обладнують спеціальну кімнату відпочинку.

Вокзали Придніпровської магістралі повинні бути комфортними для всіх пасажирів, у тому числі і для людей з обмеженими фізичними можливостями. Робота у цьому напрямку проводиться постійно…

Детальніше…Додати коментар (0)

“Моя історія працевлаштування завершилася хепі-ендом”

1 20 2 58668 2. працевлаштування

Львів. Моя співрозмовниця – світловолоса жіночка з ясними очима, в яких променіє щастя та спокій. Літа вже наклали безповоротний відбиток на обличчя, та, як видається, від цього воно стало ще більш осяйним і миловидним.

Детальніше…Додати коментар (0)

Большинство одесских школ для детей-инвалидов продолжают оставаться закрытыми (ВИДЕО)

1 20 1 285741239 2. детей-инвалидов

Большинство одесских школ продолжают оставаться закрытыми для детей-инвалидов. Программа инклюзивного образования существует пока только на бумаге. Ее реализации препятствуют неготовность педагогов работать с такими школьниками, и позиция родительских комитетов. Зачастую они не хотят, чтобы их дети учились вместе с инвалидами.

Детальніше…Додати коментар (0)