Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя (ВІДЕО)

1 04 6 1449147263-1818 2. інвалідністю, інвалідів

Київ. 3 грудня о 13.30 відбулося засідання “круглого столу” на тему: “Конвенція про права інвалідів і її виконання в Україні. Доступ інвалідів до правосуддя”.

Детальніше…Додати коментар (1)

В Україні кожна п’ятдесята дитина живе з інвалідністю

1 27 4 invalid 3. ангеліна чендарова-дешвар, кулеба микола миколайович, майя жакова, олеся яскевич, діти з комплексними порушеннями, люди з особливими потребами, особливими потребами, права дитини, інвалідність, інвалідністю

3 грудня світ відзначає Міжнародний день інвалідів. В Україні напередодні цієї дати оприлюднили статистику щодо дітей, які живуть з інвалідністю – 2%. Зазвичай з особливими потребами дитина та її батьки залишаються наодинці. Експерти кажуть, що є чимало причин, чому дитина з інвалідністю не може адаптуватися у соціумі: від бар’єрності середовища до менталітету співгромадян.

Детальніше…Додати коментар (1)

Проблема дискримінаційного ставлення до людей з інвалідністю залишається актуальною для українського суспільства

1 27 1 173994 2. інвалідністю

В Україні станом на 1 січня 2015 року загальна чисельність людей з інвалідністю становила 2 млн 568 тис. 532 особи (або 5,98% у загальній структурі постійного населення країни (42,9 млн осіб). Це надзвичайно велика кількість людей, які, як свідчить аналіз отриманих протягом останніх років звернень до Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, фактично щодня продовжують стикатись із проблемою дискримінаційного…

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи може дитина з інвалідністю навчатися в звичайній школі (ВІДЕО)

1 04 2 95125734 2. людей

3 грудня у світі відзначають міжнародний день людей з обмеженими можливостями. Його затвердити 23 роки тому. В інших країнах для таких людей створені усі умови для повноцінного життя. Натомість в Україні для життя інвалідів фактично не пристосовані великі міста і зовсім без відповідних умов містечка і села.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ярмарок вакансій для осіб з інвалідністю відбувся у Тернопільському Будинку праці

1 04 1 DSC 5531-640 1 2. осіб

Інвалідам, в умовах ринкових відносин набагато складніше, ніж іншим людям, реалізувати своє право на працю, тому Тернопільський міськрайонний центр зайнятості активно співпрацює з роботодавцями, які мають можливість забезпечити роботою осіб з обмеженими можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)