У Львові реалізують американсько-український проект з підтримки переселенців з інвалідністю

1 15 92219753-FD53 1. інвалідністю, floor, indoor, furniture, desk, table, chair, wheelchair. A group of people in a room

17 грудня у Львові в рамках американсько-українського проекту «Тренінги, розширення економічних можливостей, допоміжні технології та послуги медичної/фізичної реабілітації» відбувся тренінг для роботодавців. Учасники проекту обговорили питання працевлаштування людей із інвалідністю. Тренінг відвідали понад 40 людей.

Детальніше…Додати коментар (0)

Виталий Матевка: “Первую икону я вышивал бисером три недели. Иногда и о еде забывал”

1 21 7 210095w200zc0 1 2. виталий матевка, биопротез, інвалідності

Житель Закарпатья, потерявший в результате болезни обе ноги, вышивает бисером, чтобы заработать деньги на биопротез, и принимает участие в уличных концертах, собирая средства для бойцов АТО.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Образу ні на кого не тримаю…»

1 21 6 cur 2. марія цуркан, інвалідів

Про ужгородку Марію Цуркан, яка пересувається на інвалідному візку і при цьому сама виховує дев’ятирічного сина, «Ужгород» вже писав минулого року. Життєва витривалість цієї жінки заслуговує на шану. Марія Михайлівна народилася повністю здоровою. Маючи три з половиною роки, потрапила під вантажівку і після отриманих травм не змогла ходити. Перебуваючи майже все життя в інвалідному візку, жінка не втрачає життєвого оптимізму і віри…

Детальніше…Додати коментар (0)

Навчально-реабілітаційний центр «Насіння Надії» створив особливий дитячий садочок для особливих дітей

1 21 5 44b9282c484a 2 2. неповносправних, інвалідністю, інвалідів, інтелектуальною недостатністю

Якщо розібратися, то у місті Бердичеві приділяється увага проблемам людей з інвалідністю лише на папері, а насправді вирішенням питань покращення ставлення до інвалідів та поліпшенням умов їх життя і соціально-психологічною підтримкою займається лише невелика група небайдужих людей. Саме вони ініціюють втілення в життя різноманітних проектів, вони скрізь бігають, домовляються, шукають необхідні кошти, залучають…

Детальніше…Додати коментар (0)

У міському центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів фахівці ділилися досвідом

1 21 4 1860045879 big 2. дітей-інвалідів, особливими потребами, реабілітації

“Співпраця психолого-медико-педагогічних консультацій та центрів соціальної реабілітації дітей-інвалідів як невід’ємна складова результативності реабілітаційного процесу” – під такою назвою пройшов «круглий стіл» у Центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів Житомирської міської ради.

Детальніше…Додати коментар (0)

Какой шанс в Краматорске найти работу переселенцу с инвалидностью

1 21 3 pc020020 145042074030 1 2. инвалидов, переселенцев

Одним из ключевых проблемных вопросов у переселенцев является их трудоустройство на новом месте проживания.

За помощью в поисках работы в центры занятости по Донецкой области с октября 2014 года обратились 8078 безработных со статусом временно перемещенных лиц. На 1 декабря 2015 года на учете осталось 2570 переселенцев.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзивна освіта допомагає дітям з особливостями розвитку адаптуватися у суспільстві

1 21 2 1450442418 img 4318 2. дітей, навчання

Суми. 17 грудня координаційна рада у справах ветеранів війни та праці, інвалідів при виконавчому комітеті провела своє виїзне засідання. Члени ради обговорили стан розвитку інклюзивної освіти в нашому місті.

Детальніше…Додати коментар (2)

Особливий спорт. Розповідь про сильних людей Івано-Франківська

1 21 1 Особливий-спорт 1 2. особливими потребами

Спорт – чи на найкорисніший спосіб реабілітації людей з особливими потребами. Він не лише розвиває фізично, а й соціалізує, допомагає знайти сферу для самореалізації. Директор міського центру «Інваспорт» Марія Василюк розказує про спорт серед людей з інвалідністю в Івано-Франківську.

Детальніше…Додати коментар (0)