Рада підняла пенсії інвалідам-майданівцям

1 19 6 1401784669 vr. инвалидами

Верховна Рада ухвалила Закон “Про внесення змін до статті 32 Закону України “Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування” щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Чи можуть отримати статус інваліда війни мирні громадяни, які постраждали внаслідок проведення АТО

1 19 4 33506b8ddd659d0d17b43a7ec7ee1c21 XL 2. инвалидами, інвалідності

За час проведення Антитерористичної операції в України було поранено тисячі мирних громадян. Багато з них внаслідок таких поранень стали інвалідами. В свою чергу наша держава вважає, що такі люди отримали інвалідність внаслідок загального захворювання. Що ж може бути причиною інвалідності згідно законодавства України? Відповідь – у консультації адвокатки, експертки Української Гельсінської спілки з прав людини…

Детальніше…Додати коментар (0)

Сервіс музеїв для осіб з інвалідністю

1 19 3 DSC00612 2 2. інвалідністю

12 лютого 2016 року у приміщенні Національного музею імені Тараса Шевченка відбулася зустріч музейників. На заході говорили про адаптацію музейного продукту та актуальність впровадження інклюзивних процесів. Подано приклад реалізації успішної соціальної програми Національного музею Тараса Шевченка “Музей без бар’єрів: від теорії до практики”, що вже діє більше року і дала поштовх подібним проектам не лише в музеях Києва…

Детальніше…Додати коментар (0)

Більш за все у пересуванні містом заважають люди, — незрячий харків’янин

1 19 2 oleksiy buhtayarov 1 2. вадами зору, незрячих, слабозорих

Що заважає незрячим харків’янам пересуватися містом та які проекти готують волонтери для людей із вадами зору.

Олексій Бухтаяров студент 1-го курсу ХНПУ ім. Г. Сковороди факультету психології. На останній сесії підтвердив свої знання та отримує стипендію. Говорить, що навчання для нього є дуже важливим.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особливі зустрічі: запроси на каву особливого друга (ВІДЕО)

1 19 1 214123589541 2. каву

Запроси на каву особливого друга. Після того, як з львівського ресторану виштовхали хворого на ДЦП Романа Кисляка, до нього записала відеозвернення і запросила на каву перша леді – Марина Порошенко. Вони ще поки не зустрілися, та Роман започаткував флешмоб, що вже шириться Україною. Здорові люди почали запрошувати до кафе особливих. І 17 лютого в Києві вони вперше вже попили каву разом.

Детальніше…Додати коментар (0)