Марина Порошенко та Роман Кисляк зустрілися у столичному кафе #накавуздругом

1 23 7 08cfa14ef2f161c791d06b113750d1a5 1456238221 extra large 1 2. #накавуздругом, особливими потребами

23 лютого у рамках соціальної ініціативи #накавуздругом дружина Президента України Марина Порошенко зустрілася з Романом Кисляком, який має ДЦП. Зустріч відбулася у кафе-гастрономі «Kartata Potata» ресторатора, кулінарного експерта й друга Центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями Даші Малахової.

Детальніше…Додати коментар (1)

Дети учат язык жестов ради глухого одноклассника (ВИДЕО)

1 23 6 24359578413 2. языку жестов

Семилетний Зейд из Боснии идёт в школу в отличном настроении. Но ещё в сентябре всё было иначе. Глухой от рождения мальчик оказался в первом классе среди отлично слышащих детей. И перед всеми, включая преподавательницу, встал вопрос: а как же общаться? Языка жестов не знал никто.

Детальніше…Додати коментар (0)

Реабілітація – по закону

1 13 7 psihicheskie zabolevanija 2. реабілітації, інвалідності

В Україні підготували законопроект, що може допомогти людям із душевними розладами.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, у світі до 15% людей потребують психіатричної допомоги. Україна – не виняток. Все більше українців потребують кваліфікованої психологічної та психіатричної допомоги.

Детальніше…Додати коментар (1)

ДЦП и кафе: эксперт объяснила, почему общество не принимает людей с инвалидностью (ВИДЕО)

1 23 4 1597852435812 2. дцп

В Украине существует дистанция между обществом и людьми с диагнозом ДЦП (детский церебральный паралич) потому что у здоровых детей нет опыта общения с людьми с инвалидностью.

Такое мнение высказала основатель Благотворительной организации “Ладони счастья. ДЦП” Наталья Крючкова.

Детальніше…Додати коментар (0)

“Не раніше, ніж через рік”: у скандальному спортклубі Львова знайшли чергову “відмазку” для хлопця з ДЦП (ВІДЕО)

1 23 3 982652 2. дцп

Історія з хворим на ДЦП викладачем англійської мови Остапом Стадником, якому відмовилися продати абонемент в Sport Life, отримала продовження.

Після резонансу в ЗМІ менеджери скандального фітнес-клубу у Львові заявили, що поки не готові приймати людей на інвалідних візках, проте пообіцяли створити такі умови.

Детальніше…Додати коментар (0)

Тернопіль долучається до створення першої української аудіо-бібліотеки для незрячих

1 23 2 2 2. незрячих

У Тернополі шукають волонтерів для озвучення літератури для незрячих людей. Фахівці зазначають, що в Україні є невелика кількість шкіл для сліпих та слабозорих, а також брак підручників, надрукованих шрифтом Брайля. А створення DAISY-бібліотеки може стати для багатьох людей із вадами зору можливістю отримати освіту і реалізувати себе в житті.

Детальніше…Додати коментар (0)

Инвалиды и пожилые люди не могут передвигаться по Николаеву из-за высоких бордюров

1 23 1 8155422 2. люди

Из-за высоких бордюров в Николаеве трудно передвигаться маломобильным группам населения – это люди, ездящие на инвалидных колясках, пожилые люди, молодые мамы с малышами в колясках, люди с проблемами зрения. Об этом говорится в соответствующей петиции на сайте Николаевского горсовета.

Детальніше…Додати коментар (0)