Пілотна програма захисту ВПО з інвалідністю в Харкові

1 10 6 3gohf85d4h514m6nv1xy-1 1 2. інвалідністю

2 березня 2016 року в приміщенні “Чорнобильської історичної майстерні” відбувся круглий стіл з лідерами громадських організацій, що займаються питаннями внутрішньо переміщених осіб і людей з інвалідністю в Харківському регіоні, з представниками Харківської Міської Ради та представниками Харківської Обласної ради.

Детальніше…Додати коментар (0)

Для дітей з особливими потребами – палац-теремок

1 10 5 sonechko-6d2d72d8f4ee9724c5d384c7f8d86aa8 2. реабілітації

Ще вісім років тому на базі трускавецького санаторію «Джерело» запрацював Львівський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Усе було б добре, якби не висока орендна плата за користування санаторною площею та приміщень для маленьких пацієнтів. Одночасну реабілітацію в «Джерелі» могли пройти лише 16 дітей. У департаменті соцзахисту населення Львівської ОДА, якому належить центр, зрозуміли, що доведеться знайти інше…

Детальніше…Додати коментар (0)

В Запорожье выстраивают систему помощи детям и взрослым с аутизмом

1 10 4 Марина-Боренос Запорожье 2. аутизмом, инвалидностью, реабилитации

Одно из направлений работы Запорожского городского территориального центра социального обслуживания – реабилитация детей с инвалидностью, в том числе с аутизмом. Но специалисты учреждения оказывают помощь не только детям. По просьбам родителей организована эксклюзивная группа: теперь воспитанники, которые достигли 18-летия, имеют возможность не оставаться в четырех стенах, а продолжать развиваться…

Детальніше…Додати коментар (0)

У рівненських супермаркетах з’являться персональні гіди (ВІДЕО)

1 10 3 2145988742 2. людей

У рівненських супермаркетах з’являться персональні гіди. Вже за місяць торгові заклади міста матимуть спеціальних працівників. Вони супроводжуватимуть людей з порушенням зору та допомагатимуть їм робити покупки. Ба більше, деякі супермаркети обласного центру вже розпочали впроваджувати такі ініціативи.

Детальніше…Додати коментар (0)

Петиція про безбар’єрний Франківськ набрала необхідну кількість голосів

1 10 2 new-23484-2013-04-25-1 2. петицію

Франківці підтримали петицію з вимогою зробити наше місто дружнім до людей з обмеженими можливостями.

Нагадаємо, у міжнародний День інвалідів івано-франківці зареєстрували петицію про “Безбар’єрний Івано-Франківськ”.

Детальніше…Додати коментар (0)

Презентація книжки «Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку»

1 10 1 DSC00674 1 2. інвалідністю

Третього березня 2016 року у Мистецькому Арсеналі, місто Київ, відбулася презентація дитячої книжки. Авторка – Лариса Ніцой ділилася із маленькими відвідувачами історією створення книжки «Дві бабуськи в незвичайній школі або скарб у візку». Виявляється у героїв є реальні прототипи! Зокрема, прототип однієї з бабусьок була присутня на презентації та із задоволенням поспілкувалася із відвідувачами.

Детальніше…Додати коментар (0)