Президент підписав Закон щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами під час Революції Гідності

1 14 9 1432600333 poroshenko 3. инвалидами, каліцтва

Президент Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до статті 32 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» щодо призначення пенсій особам, які стали інвалідами внаслідок поранень, каліцтва, контузії чи інших ушкоджень здоров’я, одержаних під час участі у Революції Гідності», прийнятий Верховною Радою України 18 лютого.

Детальніше…Додати коментар (0)

Відбулася робоча зустріч Голови ЦВК М.Охендовського з менеджером глобальної програми IFES з питань доступності до соціально-політичних процесів В.Аткінсон та представниками Національної асамблеї інвалідів України

1 14 8 f 4987152031411452931 2. доступності, обмеженими можливостями, інвалідів

11 березня відбулася робоча зустріч Голови Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського з менеджером глобальної програми Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) з питань доступності до соціально-політичних процесів пані Вірджинією Аткінсон та представниками Національної асамблеї інвалідів України (НАІУ). У заході також взяв участь директор програм IFES в Україні пан Пітер Ербен.

Детальніше…Додати коментар (0)

Учасники проекту «Кожен має право на працю» відвідали форум інноваційних технологій INNOTECH

1 14 7 12822916 1572493653068795 1493157861 o 1 2. інвалідністю

Члени благодійного фонду «АІК» відвідали другий щорічний форум інноваційних технологій InnoTech Ukraine (http://innotech.kiev.ua/), який пройшов з 11 по 12 березня в Києві на НСК «Олімпійський».

Даний захід люди з інвалідністю відвідали за ініціативою наших партнерів – Фонду Східна Європа, в рамках соціального проекту «Кожен має право на працю: партнерство для покращення…

Детальніше…Додати коментар (0)

Завдяки втручанню Уповноваженого поновлено право людини з інвалідністю на доступ до товарів та послуг

1 14 6 Logo-18 2. пандус, інвалідністю

Під час моніторингу дотримання принципу недискримінації в усіх сферах суспільних відносин, що здійснюється на підставі п. 6 ст. 3 Закону України «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини» та ст. 10 Закону України «Про засади запобігання і протидії дискримінації», виявлено факт фізичної недоступності торгового приміщення громадського призначення для осіб з інвалідністю, що призводить до порушення прав таких осіб.

Детальніше…Додати коментар (0)

Набір у освітній проект «Пілотна програма захисту внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю»

1 23 6 30349-1u 3. інвалідністю

До уваги небайдужих до своїх прав та якості життя громадян, що є внутрішнє переміщеними лицями та мають інвалідність!

«Фонд прав людини» (www.uhrf.org/) та Дніпропетровський осередок ВГО «Європейська асоціація з прав інвалідів» (www.socio.org.ua/) запускає у Дніпропетровську проект «Пілотна програма захисту внутрішньо переміщених осіб з інвалідністю».

Детальніше…Додати коментар (0)

ПАТ «Укрзалізниця» та Національна Асамблея інвалідів України спільно адаптують залізничну інфраструктуру для людей з особливими потребами

1 14 4 0O9A7310 2. особливими потребами, інвалідністю, інвалідів

ПАТ «Укрзалізниця» запросило експертів Національної Асамблеї інвалідів України для консультацій з фахівцями регіональних філій-залізниць, щоб визначити першочерговий комплекс робіт з адаптації залізничної інфраструктури для людей з особливими потребами. Таке рішення прийняли на спільній нараді, що відбулася 10 березня під керівництвом в.о. голови правління ПАТ «Укрзалізниця» Олександра Завгороднього та Уповноваженого…

Детальніше…Додати коментар (0)

Активістка про інвалідність, комплекси та бар’єри суспільства (ВІДЕО)

1 14 3 665615 1410413 2. дешвар, ліна дешвар, інвалідністю

Відверта розповідь активістки та волонтерки Ліни Дешвар, яка народилися з аномалією, про те, як українці сприймають людей з інвалідністю та які бар’єри через це виникають у суспільстві.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Виннице состоится песенный фестиваль-конкурс для детей и молодежи с ограниченными возможностями

1 14 2 vishivanka 2. ограниченными возможностями

26 и 27 мая 2016 года в Виннице состоится ІІ Всеукраинский песенный фестиваль-конкурс «Золотий птах» для детей и молодежи с ограниченными возможностями. Организатор мероприятия – Благотворительный фонд Порошенко. Заявки принимаются до 31 марта.

Детальніше…Додати коментар (0)

Всі книги Першої української дейзі-бібліотеки розміщені на http://daisy-ukr.svefi.net/download

1 22 audiobooks. книги

Міжнародний шведсько-український проект, який передбачав впровадження в Україні нового формату літератури DAISY та створення Першої української дейзі-бібліотеки, завершений. Бібліотека розміщена на інтернет-ресурсі http://daisy-ukr.svefi.net/download. Інваліди по зору, їхні батьки та родичі можуть безкоштовно завантажити будь-яку книгу: підручники, посібники, художні твори.

Детальніше…Додати коментар (0)