МОН запрошує всіх бажаючих на конференцію з аутизму

1 28 2 70 2. аутизму

25 березня, напередодні Всесвітнього дня поширення інформації про проблему аутизму в Міністерстві освіти і науки України вперше відбудеться Всеукраїнська науково-практична конференція «Проблеми і досягнення в сфері аутизму в Україні та інших країнах світу».

Детальніше…Додати коментар (0)

Танці у шпиталі. Чемпіони на візках підтримали поранених (ВІДЕО)

1 16 5 942358714552 2. візках

Рівненчани Іван та Надія Сівак займаються танцями на візках із 2007 року. Вони вже кілька років є чемпіонами Європи та світу у цих спортивних змаганнях. Перший раз Іван та Надія перемогли несподівано для себе.

Детальніше…Додати коментар (0)

«Не треба нас боятися тільки тому, що ми на візку» (ВІДЕО)

1 16 4 2435821442 2. емаус, львів, роман кисляк, юрій михальчук, особливими потребами

Історія з Романом Кисляком, людиною з особливими потребами, якого вигнали з одного з львівських ресторанів, привернула увагу суспільства. Однак, після цього випадку були ще кілька, коли людей з фізичними вадами не сприйняли у публічних місцях. Для Романа та інших людей з особливими потребами сьогодні важливо змінити ситуацію, ставлення суспільства до таких, як вони.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мариупольцы с ограниченными физическими возможностями могут пройти профессиональную реабилитацию в лучших учреждениях страны

1 16 15874456 2. инвалидов, реабилитации

Профессиональная реабилитация лиц с особыми потребностями сегодня является одной из определяющих условий их максимальной адаптации в общественную жизнь. В Украине действует сеть учебных заведений Министерства труда и социальной политики Украины учреждений профессиональной реабилитации инвалидов.

Детальніше…Додати коментар (0)

Головне в освіті для дітей з особливими потребами – соціалізація, – Ольга Малікова

1 16 2 dsc03252 1 2. дітей

Інклюзивне навчання – це шанс для особливих дітей навчитись успішно жити в суспільстві. Як цей шанс реалізовує держава і неурядові організації?

Василина Думан: Приводом для розмови стала стаття, опублікована Надією Швадчак у «Лівому березі», в якій йдеться про те, що є певні досягнення в сфері інклюзивної медицини, проте…

Детальніше…Додати коментар (0)

Відбувся конкурс читців шрифтом Брайля (ФОТО)

1 16 1 DSC00831 1 2. шрифтом брайля

11 березня 2016 року у приміщенні Національного музею Тараса Шевченка, місто Київ, відбувся конкурс читців шрифтом Брайля «Промінням Брайля осяяний Кобзар». Організатор конкурсу: редакція Українського товариства сліпих «Заклик».

Детальніше…Додати коментар (0)