Центр доступа к футболу в Европе запускает онлайн-опрос для болельщиков с инвалидностью

1 15 7 CAFEnl 2. cafe, инвалидностью, инвалидов

Инвалиды составляют самую многочисленную группу среди меньшинств, насчитывая на сегодняшний день более миллиарда, и эта цифра растет из года в год. При этом около 50% инвалидов никогда не принимали участия в спортивных, культурных или развлекательных мероприятиях из-за физических, сенсорных, умственных или оценочных барьеров в их повседневной жизни.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ампутація рук та рік у лікарні: історія миколаївського кіборга (ВІДЕО)

1 15 6 thumbnail-20160413162651n 2. кіборг

Олександр Терещенко в боях за Донецький аеропорт втратив обидві руки та пережив десятки операцій на оці. Зараз миколаївський кіборг намагається жити повноцінно.

У Донецький аеропорт Олександр потрапив у складі 79 аеромобільної бригади. Під час боїв ціною власного здоров’я врятував побратимів – встиг зловити гранату, яка летіла в них.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Тернополі незряча дитина вчиться на відмінно (ВІДЕО)

1 15 5 image 110 2. дитина

Коли не учень іде за вчителем, а педагог – назустріч учню. У Тернополі вчителька звичайної школи вивчила мову Брайля, бо одна з її учениць – незряча.

Марічка – єдина така дитина у своєму 4 класі, вона отримує хороші оцінки і любить школу. І в цьому чимала заслуга вчительки, яка заради дівчинки навчилася читати наосліп і спробувала жити так…

Детальніше…Додати коментар (0)

Відкрита лекція з досвіду організації інклюзивного навчання відбулася в Університеті «Україна»

1 23 7 unukr 3. лаял кауфман, вадами слуху, обмеженими можливостями, особливими потребами, інвалідністю, інклюзивного навчання, інклюзія

До Університету «Україна» за програмою Фулбрайта 6 квітня 2016 року завітав з відкритою лекцією «Досвід США в організації інклюзивного навчання» професор Лаял Кауфман.

Лаял Кауфман є фахівцем зі спеціальної освіти, він здобув ступінь магістра відповідного спрямування в Illionis State University й Ph.D. в University of Kansas.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Львівському протезному заводі працюватимуть фахівці, які виготовлятимуть бійцям АТО “розумні” протези

1 17 6 bebionic 2. протезами, протезування

Військові АТО, які втратили кінцівки, тепер зможуть протезуватися у Львові, Києві та Харкові «розумними» протезами. Фахівці із США, Канади та Великобританії навчили українських протезистів працювати із найновішими «біонічними» протезами та передали досвід роботи із особливо складними випадками.

Детальніше…Додати коментар (0)

Нові можливості для діток-інвалідів з’явилися в школі-інтернаті №3

1 15 2 4 2. обмеженими можливостями

Кабінет ритміки і логопедичний кабінет для дітей з обмеженими можливостями були створені на базі школи-інтернату №3 в місті Миколаєві. Це результат спільної роботи педагогічного колективу закладу та підтримки компанії РУСАЛ.

Детальніше…Додати коментар (0)