В Северодонецке открыли клуб для незрячих людей (ВИДЕО)

1 19 1 image 176 2. клуб

Северодонецкая городская библиотека для юношества открыла клуб для слабовидящих и незрячих людей. Инициатор создания клуба — северодончанин Петр Ретинский, который сам является инвалидом по зрению. В его коллекции более ста аудиокниг.

Детальніше…Додати коментар (0)

В МОЗ обговорили шляхи реформування та подальшого розвитку офтальмологічної служби в Україні

1 18 8 578555222149 1 2. глаукоми

Під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я України Віктора Шафранського в МОЗ України відбулася нарада головних та обласних позаштатних спеціалістів зі спеціальності «Офтальмологія», «Дитяча офтальмологія» із залученням фахівців кафедри офтальмології НМАПО ім. П.Л. Шупика та Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності МОЗ України.

Детальніше…Додати коментар (0)

Восьмеро бійців АТО та майданівців безкоштовно отримали протези рук і ніг (ВІДЕО)

1 18 7 image 135 2. протези, протезистів, протезування

Міжнародна команда спеціалістів з протезування та реабілітації інвалідів протягом двох тижнів проводила навчання для українських спеціалістів. Своїм досвідом та новітніми технологіями спеціалісти з Нью-Йорка, Торонто і Лондона ділились на базі Львівського протезного заводу.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Тернополі на хабарі затримано лікаря-хірурга (ФОТО)

1 18 6 PM751image001 2. інвалідності

За оформлення групи інвалідності медик вимагав від громадянина 250 доларів США неправомірної вигоди. Наразі чоловіка затримано.

За матеріалами, зібраними оперативниками Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції в Тернопільській області щодо корупційної діяльності працівників медичного закладу…

Детальніше…Додати коментар (0)

Військкомат не дає спокою інваліду і продовжує надсилати повістки до армії (ВІДЕО)

1 18 5 95142228787 2. військкомат

Голосіївський військкомат Києва вже другий рік намагається відправити інваліда на візку до лав армії.

Для того, щоб виїхати з дому, киянин Олексій Домарецький, який пересувається в інвалідному візку, замовляє спеціальне авто. До поїздки у військкомат він готувався майже тиждень.

Детальніше…Додати коментар (1)

Цього року більше тисячі інвалідів зможуть оздоровитися в місцевих санаторіях

1 18 4 thumb-newsDocument- 2. інвалідів

Про це повідомила перший заступник директора Департаменту соціального захисту населення Харківської обласної державної адміністрації Тетяна Бабенко.

Внесення необхідних змін до Програми соціального захисту населення Харківської області на 2016-2020 роки 14 квітня підтримали депутати обласної ради.

Детальніше…Додати коментар (0)

Одесситов с особыми потребностями бесплатно обучают современным специальностям и трудоустраивают

1 21 5 eb9405ec18499c82aeced7e3dd46e7c5 2. особыми потребностями

Важным направлением деятельности Территориальных центров социального обслуживания населения и Государственной службы занятости является социальная адаптация и содействие в трудоустройстве лиц с особыми потребностями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Міський голова зустрівся з представниками громадських організацій інвалідів

1 18 2 82453922224 1 2. інвалідів

У п’ятницю, 15 квітня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та представники організацій обговорили ті питання, що турбують інвалідів міста.

Зокрема, облаштування громадських туалетів, які були б пристосовані для людей з обмеженими можливостями. Вже цього року з’являться три такі туалети в центрі: на вулицях…

Детальніше…Додати коментар (0)