У Полтаві відбувся фестиваль творчості людей з особливими можливостями (ВІДЕО)

1 24 1 159985324774 2. особливими можливостями

«Від серця до серця»: у Полтаві відбувся фестиваль творчості людей з особливими можливостями. На сцену міського будинку культури виходили вокалісти, танцюристи, музиканти. А у фойє закладу можна було побачити творчі роботи підопічних різноманітних реабілітаційних центрів та товариств людей з інвалідністю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ультрасовременное инвалидное кресло победило на лондонском конкурсе дизайна

1 23 8 1094998 3 2. инвалидное кресло

В Лондоне прошла Design Week – событие, ради которого в столицу съехалось сотни дизайнеров и конструкторов со всей страны. Все они представили на выставке свои оригинальные проекты, надеясь заинтриговать и привлечь инвесторов.

Детальніше…Додати коментар (0)

Інклюзивне навчання: крила для метелика і камертон для людства

1 23 7 unukr 3. петро таланчук, реабілітації, інвалідністю, інвалідів, інклюзивної освіти

Відкритий міжнародний Університет розвитку людини «Україна» — унікальне явище в нашому освітньому просторі. Єдиний у державі навчальний заклад, який з моменту заснування у 1998 році визначив своєю основною місією запровадження інтегрованої, а згодом — інклюзивної освіти для студентів з інвалідністю. «Вони мають величезну мотивацію до навчання, — запевняє президент університету Петро Таланчук. — За роки свого існування…

Детальніше…Додати коментар (0)

У особливих людей краю – особливе свято

1 23 6 DSC0048 2. глухих

19 травня в Ужгороді відбулося урочисте засідання з нагоди 70-ї річниці створення Закарпатської обласної організації Українського товариства глухих, що співпало в часі з Всесвітнім днем вишиванки.

То ж у святково прибраному актовому залі – людно. Тут дорослі, молодь і діти – всі з гарним настроєм, чимало з них – з квітами в руках та у вишиванках.

Детальніше…Додати коментар (0)

Навчання – запорука професійної реабілітації

1 23 5 PM45image002 2. особливими потребами, реабілітації, інвалідів

19 травня в Запорізькому міському центрі зайнятості відбувся семінар для осіб з особливими потребами. Мета заходу – інформування інвалідів про можливості отримання послуг з професійної реабілітації, ознайомлення зі змінами чинного законодавства. У заході взяли участь: заступник директора Запорізького міського центру зайнятості, Запорізького обласного центру професійної реабілітації інвалідів, Запорізького обласного…

Детальніше…Додати коментар (0)

Консультуємо осіб з особливими потребами

1 21 5 eb9405ec18499c82aeced7e3dd46e7c5 2. зайнятості

Вже доброю традицією є проведення Ковельським міськрайонним центром зайнятості семінарів для осіб з особливими потребами. На останньому заході слухачам розповіли про весь комплекс послуг, які безкоштовно можуть отримати громадяни. Це і підбір роботи (самостійно або у співпраці з особистим консультантом), консультації щодо пошуку роботи та роз’яснення правових аспектів зайнятості, допомога у визначенні професійних нахилів…

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди з обмеженими можливостями перевірили доступність харківських судів

1 23 3 c8181852714e167bb7b0c9265f7236da 2. доступності, обмеженими можливостями

Як повідомила 19 травня на засіданні Комітету забезпечення доступності віце-президент міської громадської організації інвалідів «Креавіта» Олена Шингарьова, перевірку пройшли дев’ять районних судів і Апеляційний суд Харківської області.

Детальніше…Додати коментар (0)

Повір у себе, і в тебе повірять інші!

1 23 2 948618626 big 2. дітей

Під таким гаслом 19 травня відбувся XI Міський фестиваль творчості дітей та молоді з функціональними обмеженнями, організатором якого 11 років є Житомирський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Майже 100 талановитих дітей та молодих людей об’єднало свято музики, пісні, танцю, свято гарного настрою і позитивних емоцій. Зала Міського палацу культури була переповнена глядачами.

Детальніше…Додати коментар (0)