У січні-травні 2016 року 667 осіб з особливими потребами скористались послугами служби зайнятості Тернопільщини

1 21 5 eb9405ec18499c82aeced7e3dd46e7c5 2. інвалідністю

Державна служба зайнятості надає соціальні послуги усім незайнятим громадянам, в тому числі і особам з інвалідністю, а саме: сприяє таким особам у підборі підходящої роботи відповідно до їх професійних навичок, знань, рекомендацій медико-соціальної експертної комісії та індивідуальної програми реабілітації інвалідів з урахуванням побажань інваліда, проводить професійну підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ще один басейн відкрито в Одесі для реабілітації дітей з особливостями розвитку

1 10 1 IMG 6839 2. басейну, реабілітації, інвалідів

8 червня 2016 року мер Одеси Геннадій Труханов узяв участь у відкритті басейну для вихованців філії комунального закладу «Центр реабілітації осіб з вадами психофізичного розвитку», розташованого в Суворовському районі.

Детальніше…Додати коментар (0)

Поліцейські викрили та затримали подружжя, яке майже рік змушувало жебракувати інваліда (ФОТО)

1 09 6 PM972image002 1 2. жебракувати

Натомість «жаліслива» сімейна пара запропонувала чоловіку з фізичними вадами притулок в старій автівці та харчі. «Рабовласникам» загрожує до 8 років в’язниці.

Під час проведення перевірки було встановлено, що до 40-річного потерпілого, мешканця Херсонської області, підійшли чоловік та жінка і, з’ясувавши, що інвалід не має постійного місця…

Детальніше…Додати коментар (0)

Запорожский центр реабилитации детей-инвалидов отметил свой юбилей (ВИДЕО)

1 09 5 2324598744244 2. реабилитации

Особая дата. Уже четверть века в центре реабилитации «Надежда» помогают детям с особыми потребностями. 7-го июня организация отметила свой юбилей. В гости к ребятам приехали их постоянные друзья — общественники и депутаты горсовета. В свою очередь, воспитанники «Надежды» подготовили праздничный концерт.

Детальніше…Додати коментар (0)

З «Надією» в серці

1 09 3 nad 8 2. дітей-інвалідів

Вже чверть століття у Дрогобичі діє Добровільне товариство захисту дітей-інвалідів «Надія». За цей час змінювалися керівники «Надії», відходили одні учасники і додавалися інші, змінювалися форми та методи роботи. Але основна ціль «Надії» залишалася незмінною – всестороння реабілітація дітей. Адже батьки надіються, що все-таки буде реалізований ресурс їхньої дитини, нехай і неповносправної, з різними проблемами, та все ж рідної, бажаної…

Детальніше…Додати коментар (0)

Франківські комунальники почали облаштовувати на тротуарах спеціальні пандуси для інвалідів (ВІДЕО)

1 09 4 Снимок2 2. комунальники

З часу, коли франківські чиновники каталися по місту в інвалідних візках, минув місяць. І перші результати вже є.

Зокрема, на вулиці Галицькій комунальники почали облаштовувати спеціальні пандуси – з’їзд з тротуара на дорогу. Відмінність таких спусків від звичних у тому, що вони ширші, а кут нахилу більш пологий.

Детальніше…Додати коментар (0)

Украинское сенсорное пробуждение

1 09 2 Сенсорне-Яйце 2 2. детей, сенсорное

Недавно в Украине появилось свое производство игрушек и других предметов, которые способствуют сенсорной адаптации и могут быть очень полезными для детей с аутизмом.

Изделия, которые помогают особенным людям познавать себя в мире и расширять свои возможности, производит проект Сенсория. Началось все с производства сенсорных одеял.

Детальніше…Додати коментар (0)