Збірна України серед спортсменів з наслідками ДЦП дізналася суперників на Паралімпіаді-2016

1 05 1 33 1 2. спортсменів

На останньому передпаралімпійському турнірі з футболу серед спортсменів з наслідками дитячого церебрального паралічу, що проходив з 30 квітня по 7 травня 2016 року в іспанському місті Салоу і в якому яскраво перемогли футболісти з України, відбулося жеребкування груп на Паралімпіаду-2016. Українці виступатимуть у Ріо в групі А.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мальчик родился инвалидом. Именно поэтому он стал для них набивной грушей

1 04 8 492235 1 2. жизни

Одной матери из Америки надоело, что над ее сыном в школе все издеваются. Однажды мальчик признался своей учительнице: “Я уже привык к издевкам”. Эта фраза окончательно разбила сердце матери: “Я ужасно себя почувствовала. Я так разозлилась – никто не должен к этому привыкать! Ему не должно быть все равно. Издевки отвратительны. Они просто неприемлемы, никто не должен мириться с ними”.

Детальніше…Додати коментар (0)

До уваги учасників АТО з інвалідністю

1 27 1 173994 2. інвалідністю, інвалідів

У цій війні за українську незалежність багато захисників зазнали непоправних травм для здоров’я, що обмежують їхні фізичні можливості. Проте, ці люди в переважній більшості хочуть і надалі бути активними громадянами українського суспільства: продовжити навчання, займатися професійною діяльністю.

Детальніше…Додати коментар (0)

Парень с диагнозом ДЦП: “Маме сказали, что я умер” (ФОТО)

1 04 5 24181624 1 2. интернате

Воспитанник интерната помогает детям-отказникам находить родителей, играет в футбол и мечтает о своих детях.

26-летний Владимир Колий впервые увидел женщину, которая его родила, когда ему было 18. Он не вдается в подробности того, как искал мать и договаривался с ней о встрече, говорит лишь, что в тот день было много слез.

Детальніше…Додати коментар (0)

Мечты сбываются: девушка-инвалид из Хмельницкой области станцевала с хореографом из Венесуэлы Амадором Лопесом

1 04 4 218929 1 2. инвалидной коляске

Тренером для 17-летней Богданы Подберезной из села Яворовцы стала пятикратная чемпионка мира по танцам на инвалидных колясках Илона Слуговина.

Богдана была еще совсем маленькой, когда узнала, что никогда в жизни не сможет ходить, как обычные люди. Врачи сказали об этом ее маме, едва девочка появилась на свет.

Детальніше…Додати коментар (0)

Придніпровська залізниця продовжує пристосовувати інфраструктуру своїх вокзалів до потреб пасажирів з обмеженими фізичними можливостями

1 04 6 5407 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідністю

У рамках Програми зі створення належних умов для доступу осіб з інвалідністю до об’єктів залізничної інфраструктури на 2016 рік на Придніпровській магістралі з початку року виконали комплекс робіт з адаптації вокзалів та станцій до потреб людей з обмеженими фізичними можливостями.

Детальніше…Додати коментар (0)

Будинок зв’язку в Києві – доступний для всіх

1 04 3 231234 2. мнемосхеми

Сьогодні Будинок зв’язку максимально доступний для усіх верств населення. Останні якісні зміни, які відбувалися на головпоштамті стосуються одних із самих незахищених верств населення – людей з вадами зору, слабозорих та тотально сліпих. Саме для них було встановлено підлогові тактильно-контрастні направляючі смуги.

Детальніше…Додати коментар (0)

На які пільги мають право інваліди ІІ групи по зору

1 11 3 blind-person 2. безплатне

Заступник начальника відділу персоніфікованого обліку управління соціального захисту населення Придніпровського району департаменту соціальної політики Черкаської міської ради Надія Димйон інформує, що відповідно до Закону України «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні» інваліди ІІ групи по зору мають право на такі пільги:

Детальніше…Додати коментар (1)