У Миколаєві фінішували змагання ХХІІІ Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики

1 06 1 23-DSC 3846 1 2. вадами

З 30 червня по 3 липня 2016 року в м. Миколаєві, за підтримки Міністерства молоді і спорту, відбулися фінальні змагання ХХІІІ Всеукраїнської Спартакіади «Повір у себе» з легкої атлетики серед дітей з ураженнями опорно-рухового апарату, вадами зору, вадами слуху та вадами розумового і фізичного розвитку.

Детальніше…Додати коментар (0)

Головне управління Пенсійного фонду України в Донецькій області інформує про зміни в призначенні пенсій по інвалідності

1 31 7 30349-1u 3. інвалідності

Особи, визнані інвалідами мають право на пенсію по інвалідності, за наявності необхідного страхового стажу на час настання інвалідності або на день звернення за пенсією. Вимоги щодо тривалості страхового стажу дещо різняться і залежать від того, яку групу інвалідності встановлено особі органами МСЕК.

Детальніше…Додати коментар (0)

Підсумки проекту «Знаючи, не помилюся»

1 15 6 78142 2. незрячих юристів

З 01 липня 2015 року по 30 червня 2016 року за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні Харківська громадська організація незрячих юристів реалізовувала проект «Знаючи, не помилюся» (надання юридичної допомоги незахищеним верствам населення м. Харкова).

Детальніше…Додати коментар (0)

Паломництво людей з інвалідністю

1 05 4 320316 big 2 2. людей

З благословення нашого Владики, архієпископа Житомирського і Новоград-Волинського Никодима поїздки до Почаєва на Романівщині організовують нерідко. Але ця особлива тим, що можливість відвідати святі місця отримали люди з інвалідністю (загалом близько 40 чоловік). Ініціатором такого паломницького вояжу стала громадська організація «Глорія», яка об’єднує інвалідів, що проживають на території району, і зокрема її керівник…

Детальніше…Додати коментар (0)

Ужгородський таксист втік, побачивши дівчину з ходунками

1 05 3 viktoriya lysyuk z mamoyu chekayut mashynu inshoyi sluzhby 1 2. вікторія лисюк, ходунки

Вікторії Лисюк — 25. Вона з дитинства — у інвалідному візочку через ДЦП. Вікторія — з тих людей, які ставлять собі мету і будь що намагаються її досягти.

Вона стала першою людиною з обмеженими фізичними можливостями, хто отримав вищу освіту в Ужгородському національному університеті, навчаючись стаціонарно.

Детальніше…Додати коментар (0)

В апеляційному суді встановили інформаційні таблички Брайля

1 05 2 777 2. суду

З метою забезпечення рівного доступу до правосуддя людей з особливими потребами в апеляційному суді Тернопільської області вжито низку заходів.

Днями перед входом до Будинку правосуддя, залами судових засідань та канцеляріями — у кримінальних та цивільних справах апеляційного суду встановили інформаційні таблички зі шрифтом…

Детальніше…Додати коментар (0)