На допомогу особам з інвалідністю

1 02 1 63816 2. інвалідністю

26 липня 2016 року провідний фахівець з питань зайнятості відділу організації сприяння працевлаштуванню ОЦЗ Валентина Білова взяла участь в засіданні комісії з питань оплати навчання інвалідів, яка відбулася в приміщенні Миколаївського обласного відділення Фонду соціального захисту інвалідів.

Детальніше…Додати коментар (0)

Висновок щодо біженців з інвалідністю та інших осіб з інвалідністю, котрі перебувають під захистом та отримують допомогу від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців

1 23 6 30349-1u 3. інвалідністю

Перекладений Українською Гельсінською спілкою з прав людини документ є важливим для розуміння формування політики, що стосується біженців з інвалідністю та осіб з інвалідністю, які опинились в ситуаціях ризику та надзвичайних гуманітарних ситуаціях.

Детальніше…Додати коментар (0)

З Америки на Черкащину повернувся боєць, що навчився заново ходити

1 01 7 b184f1a62bac9ce2d08a8e9bafbbb224 1 2. вадим мазніченко, протезування

Наприкінці липня після 11 місяців лікування і реабілітації на Черкащину повернувся наш боєць АТО, 29-річний Вадим Мазніченко. Незважаючи на втрату кінцівок, Вадим не втратив найголовнішого – бойового духу, і тепер планує не лише своє власне подальше життя, а й має безліч цікавих ідей, як-от організація велопробігу для поранених ветеранів АТО.

Детальніше…Додати коментар (0)

Люди, які стоять у черзі на авто, можуть ввезти його без сплати мита як гуманітарну допомогу

1 17 5 0726clgqvrfpik 2. інваліди

Згідно законодавства людина, яка має інвалідність і перебуває у черзі за автомобілем може ввезти в Україну імпортне авто без сплати мита як гуманітарну допомогу собі.

Детальніше…Додати коментар (1)

Бордюри, вузькі двері й незручні пороги – люди з інвалідністю розповіли про доступність судів

1 01 5 b873486dcf19f4aa42bf87b75963d565 2. інвалідністю

Зустріч представників громадських організацій з представниками судової системи Харкова пройшла 29 липня у малій залі міськради.

Провела зустріч заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан. За її словами, питанням доступності місто займається вже понад 15 років, і за цей час багато чого було…

Детальніше…Додати коментар (0)

У Миколаївській області проводиться активна робота щодо створення безперешкодного доступу

1 01 4 012 2 2. доступності, маломобільних, інвалідів

У Миколаївській області проводиться активна робота щодо створення безперешкодного доступу. Щокварталу здійснюється моніторинг об’єктів соціальної інфраструктури за участю як виконавчих органів так і представників громадськості. Результати перевірок розглядаються на засіданнях комітету доступності, надаються відповідні рекомендації керівникам та зазначаються терміни щодо усунення відповідних недоліків.

Детальніше…Додати коментар (0)

Дерибасовская недоступна для людей на колясках (ВИДЕО)

1 01 3 4125789321 2. города

По Дерибасовской на колясках. 28 июля в Одессе проверяли, насколько доступна инфраструктура города людям с ограниченными физическими возможностями.

Тестировали центральные улицы общественная организация «Оберіг» и социальные службы. Главные проблемы – неправильное расположение пандусов, хаотично…

Детальніше…Додати коментар (0)

Людям з особливими потребами у Тернополі непросто (ВІДЕО)

1 01 2 image 588 2. особливими потребами

Людям з особливими потребами не просто у місті. Нарікають, немає належних умов для їх проживання. Не зручно їздити у громадському транспорті, підніматися по сходах чи щось купувати у магазинах. Просять місцеву владу Тернополя звернути на це увагу і з відповідальністю поставитись до цього.

Детальніше…Додати коментар (0)