Кременчуг: Один день из жизни человека с инвалидностью (ВИДЕО)

1 16 1 c7a14a59352a13ff5e88a0e64bcf25ad 1 2. константин кууск, кременчуг, инвалидностью

Кременчужанин Константин Кууск, который борется за доступность нашего города для людей с инвалидностью, снял один день из своей жизни, показав, с какими трудностями ежедневно доводится сталкиваться жителю нашего города в инвалидной коляске.

Детальніше…Додати коментар (0)

Юристи УГСПЛ: «Дискримінація людей з інвалідністю ігнорується державою»

1 15 8 invalidy2 0-e1470928036787 2 2. доступності, маломобільних, пандуса, інвалідністю, інвалідів

Незважаючи на те, що Україна ратифікувала ще у грудні 2009 року Конвенцію про права осіб з інвалідністю, на практиці виконувати її досі не поспішає.

Приймальня УГСПЛ у Черкаській області спільно з активістами ГО «Волонтер Черкащини» розпочала роботу з виявлення та протидії дискримінації, зокрема на території регіону.

Детальніше…Додати коментар (0)

Щодо права на отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності працюючими інвалідами

1 21 5 eb9405ec18499c82aeced7e3dd46e7c5 2. непрацездатності

Відповідно до ст. 31 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23 вересня 1999 р. № 1105 (далі – Закон 1105), підставою для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності, по вагітності та пологах є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а в разі роботи за сумісництвом – копія листка непрацездатності, засвідчена підписом керівника і печаткою за основним місцем роботи.

Детальніше…Додати коментар (0)

Пенсіонер через суд встановив інвалідність, отриману в дитинстві

1 15 6 pravosuddja 2. травми

Адвокат, який співпрацює з Черкаським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги, допоміг клієнту встановити факт отримання травми в 10-річному віці.

Детальніше…Додати коментар (0)

В Києві запрацюють “розумні” вулиці для незрячих людей (ВІДЕО)

1 15 5 4792145 2. незрячих

Невдовзі люди з особливими потребами зможуть орієнтуватися у місті за допомогою смартфона та маленького маячка.

Спеціальну систему навігації столицею розробили українські програмісти. Кожна людина зможе завантажити на свій смартфон додаток, а коли шукатиме потрібне місце, то на телефон буде надходити спеціальне голосове повідомлення.

Детальніше…Додати коментар (0)

На Путивльщині опікуються особами з обмеженими фізичними можливостями

1 15 4 1 1 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Голова Путивльської районної ради Євген Южаков провів нараду щодо вирішення актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями на території району.

Начальник управління соціального захисту населення Путивльської районної державної адміністрації Світлана Куртова ознайомила присутніх з роботою комітету забезпечення доступності інвалідів…

Детальніше…Додати коментар (0)

Місія – подолати бордюр, або Щоденні клопоти людей з обмеженими можливостями (ВІДЕО)

1 15 3 2595473 2. людей

Коли житло перетворюється на в’язницю. Кожен день людей з обмеженими можливостями складається із подолання перешкод – на їх шляху – сходи, бордюри, круті спуски та вузькі двері. Через це інваліди більшу частину свого життя проводять сидячи вдома. Як адаптувати навколишній простір для таких людей обговорювали в Закарпатській облдержадміністрації.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Полтаві дітей посадили в інвалідні візки (ВІДЕО)

1 15 2 589412 2. інвалідні візки

У Полтаві дітей посадили в інвалідні візки. І влаштували змагання. Такий собі інклюзивний марафон. Організатори говорять: уперше вирішили залучили дітей зі звичайних садочків до підопічних міського центру соціальної реабілітації, аби ті спробували, як пересуваються і відчувають цей світ полтавці з особливими потребами.

Детальніше…Додати коментар (0)