Успішний, життєрадісний і… майже нерухомий

1 19 6 Юрий Островський 1 2. юрій островський

Вроджена хвороба не стала вироком для Юрія Островського. Адміністратор сайту та піар-менеджер у міжнародному проекті, він їздить на матчі «Динамо», літає над Карпатами і допомагає тим, хто, маючи здоров’я, міг би допомагати йому.

Детальніше…Додати коментар (0)

Ніколи не здаватися навчило Валерія Плахотнюка життя

1 19 5 0 a103f55587f640efa2fbc3e38cba4084 2. валерій плахотнюк

«Те, що не вбиває мене, робить мене сильнішим!» Саме таке кредо виставив Валерій Плахотнюк на своїй сторінці у соцмережах.

Він народився із непростим діагнозом — ДЦП, або дитячий церебральний параліч. Так, він трохи не так ходить і розмовляє, але коли ти починаєш говорити із цим хлопцем, то розумієш, що перед тобою людина з незламним духом.

Детальніше…Додати коментар (0)

Особливі діти у звичайних класах

1 19 4 Сичик Катерина 0 2. зниженим слухом, особливими потребами, інклюзивну

Рівне. У суспільстві росте відсоток батьків, які виховують дітей з особливими потребами, і вони вважають, що про їхні інтереси забули взагалі. Зокрема, мова і про адаптацію дитини до дорослого життя, що неможлива без навчання. Ми вирішили поговорити по це із заступником начальника міського управління освіти Катериною Сичик, аби дізнатися, що робиться в нашому місті для таких дітей, як і де вони вчаться.

Детальніше…Додати коментар (0)

Лілія Ричкіна – за впровадження системи «Марії Монтессорі» – методики саморозвитку дитини

1 19 3 sorada.gov.ua-0816-141540-01 1 2. реабілітації

Аби підвищити кваліфікацію педагогічних працівників та обмінятися досвідом за методикою «Марії Монтессорі» на базі комунальної установи обласної ради «Сумський обласний центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів» з 18 липня до 14 серпня реалізовувався проект – Senior Experten Service – SES – фонд німецької економіки, який за допомогою залучених німецьких експертів має посприяти у становленні соціальної сфери.

Детальніше…Додати коментар (0)

У Житомирі обговорювали працевлаштування людей із інвалідністю (ВІДЕО)

1 19 2 4953277 2. інвалідністю

В Україні – майже 3 млн. людей із інвалідністю. Більшість із них хочуть працювати. Але через брак робочих місць, непристосованість умов життєвого середовища не мають можливості. Що потрібно робити громаді та владі усіх рівнів, аби люди з інвалідністю відчували соціальну захищеність? Відповіді на ці запитання шукали в Житомирі. Представники влади, попри запрошення, на зібрання не прийшли.

Детальніше…Додати коментар (0)