Вікторія Кулікова: Території мають активізувати роботу зі створення безперешкодного середовища для інвалідів

1 23 17011301ico 1. вікторія кулікова, інвалідів

  1 23 17011301ico 1На цьому наголосила директор департаменту розвитку інфраструктури, містобудування та архітектури Кіровоградської облдержадміністрації Вікторія Кулікова під час чергового засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

На першому у новому році засіданні учасники комітету проаналізували виконання попередніх доручень у сфері вирішення проблем громадян з обмеженими фізичними можливостями, зокрема по Кіровоградському залізничному вокзалу. З’ясувалося, що минулого року дирекція залізниці через брак коштів не виконала усіх зобов’язань стосовно облаштування приміщення та інфраструктури закладу для вільного пересування інвалідів, однак наголошено, що основні заходи заплановані на поточний рік.

Проаналізовано й ситуацію з безбар’єрністю в житловому фонді області. За інформацією директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ольги Довжук, загалом на Кіровоградщині у 427 багатоквартирних будинках проживає 538 інвалідів-візочників. Проте їх потреби у безперешкодному доступі до власного помешкання враховано у 50 будинках, що облаштовані пандусами. Щороку кількість таких будинків збільшується в залежності від фінансових можливостей місцевих бюджетів. Серед кращих територій, де повністю вирішено це питання, відзначено Голованівський та Компаніївський райони. На 20-50% візочникам створено вільний доступ у багатоквартирних будинках Долинського, Маловисківського, Олександрівського, Олександрійського, Петрівського та Ульяновського районів. Відкритою залишається ця проблема для Бобринецького, Долинського та Кіровоградського районів, де поки що не встановлено жодного пандусу у житловому фонді.

Окремо учасники засідання розглянули питання про забезпечення осіб з обмеженими фізичними можливостями житлом. Зазначено, що у минулому році в рамках державних програм на область виділено 350тис. грн. на житло для інвалідів по зору і слуху. За ці кошти було придбано 3 квартири: одну в Кіровограді та 2 в Олександрії.

Директор департаменту розвитку інфраструктури, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова підсумовуючи засідання, наголосила, що влада на місцях має активізувати роботу по створенню безперешкодного середовища для інвалідів.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*