Південна залізниця піклується про пасажирів з особливими потребами

1 31 8574. обмеженими фізичними можливостями, особливими потребами

Південна залізниця продовжує проводити роботи для надання якісних послуг пасажирам з особливими потребами. Так, відповідно до Програми зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об᾽єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та почтового зв᾽язку на 2012-2016 роки, у 2012 році над вхідними дверима вокзалу ст. Харків-Левада встановлені «звукові» маячки та тактильна карта.

Проведена робота з організації кімнат особистої гігієни для пасажирів з особливими потребами на вокзалах станцій Харків-Пасажирський та Харків-Левада.

На вокзалах Південної залізниці постійно проводиться обробка заявок щодо включення до складу поїздів спеціалізованого вагона для перевезення інвалідів. У 2012 році спеціалізованими вагонами перевезено 233 пасажири з особливими потребами.

Задля зручності пасажирів з обмеженими фізичними можливостями для вокзалу ст. Харків-Левада придбано інвалідний візок.

Із врахуванням нових вимог будівельних норм і стандартів щодо безперешкодного доступу осіб з інвалідністю проведена реконструкція центрального перехідного містка до платформ та облаштовано вхід зі сторони перону спуском для інвалідів на вокзалі ст. Суми. Виконано роботи з облаштування пандусами платформ на станціях ім. Олега Крючкова, Гроза, Красноград, Гракове, Ізюм.

«Першочерговим заходом при виконанні зазначеної Програми,- як зазначає керівництво залізниці,- є забезпечення якісного виконання – так, щоб люди з обмеженими можливостями без будь-яких незручностей могли користуватися послугами, наданими працівниками залізниці на вокзалах».

Крім того, вокзали Південної залізниці забезпечені наявністю відповідної візуальної інформації на стендах для пасажирів та оголошень по гучномовному зв᾽язку щодо роботи груп з надання допомоги пасажирам з обмеженими фізичними можливостями.

Для персоналу вокзалу та станцій, поїзних бригад у 2013 році будуть продовжені навчання щодо забезпечення якісного обслуговування осіб з обмеженими фізичними можливостями.

Прес-центр Південної залізниці

Офіційний веб-сайт Укрзалізниці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*