На Волині проведуть моніторинг по облаштуванню територій для інвалідів

1 13 1990-1u 1. доступності, обмеженими можливостями, інвалідів

До червня цього року громадський комітет забезпечення доступності інвалідів та громадські організації проведуть моніторинги в різних районах області щодо створення належного благоустрою для людей з обмеженими можливостями. Про це заявив заступник голови облдержадміністрації Сергій Ющак, – повідомляє «Під прицілом».

Відтак, на засіданні комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури облдержадміністрації, перший заступник директора департаменту соціальної політики Луцької міської ради, Ірина Дехтяр, повідомила, що за час існування комітету відбулося 11 засідань.

Зокрема, комітет існує 4 роки і за цей період проводилися виїзні обстеження на квартири та вулиці міста. Ірина Дехтяр також заявила, що проводиться реконструкція таких вулиць як Волі, Винниченка, Конякіна та Соборності для інвалідів по зору та візочників. Власне, у Луцьку є 10 світлофорних об’єктів з озвучкою. Необхідність влаштування таких світлофорів є на вулицях Шевченка та Воїнів УПА.

Що стосується озвучування в транспорті, то до червня цього року справа буде повністю завершена. Однією із важливих проблем на сьогодні є вирішення питання про безперебійну роботу ліфтів.

Людмила Фурсова, керівник проекту «Спільно творимо можливості» громадської організації «Генерація успішної дії», також повідомила про те, що завершила свою діяльність Школа аудиторів доступності. Особливу увагу аудитори звернули на облаштування територій обласної лікарні та залізничного вокзалу. Відтак, за словами Людмили Фурсової, в обласній лікарні виникли питання по облаштуванню зупинок та санвузлів для людей з обмеженими можливостями.

Що стосується залізничного вокзалу, то територія облаштована добре. Серед недоліків – неналежно обладнані вбиральні.

Тож, Сергій Ющак розпорядився протягом місяця провести моніторинг в приміщеннях установ та інших закладах в усіх районах області.

Таким чином, питання про недоліки облаштування територій для людей з обмеженими можливостями вирішуватимуть на наступному засіданні.

«Під прицілом»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*