Понад 67 тисяч пасажирів з обмеженими фізичними можливостями скористались поїздами Донецької залізниці

1 19 2013 04 16 onad 46 tisyach pasazh 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів-візочників

  1 16 2013 05 15 094126 1За чотири місяці поточного року поїздами формування Донецької залізниці у дальньому сполученні перевезено 67 416 пасажирів з обмеженими фізичними можливостями, 81 з них замовили спеціалізовані вагони для інвалідів-візочників. Найчастіше спецвагони були задіяні на напрямках Київ, Львів, Одеса, Слов’янськ та Сімферополь.

У період травневих свят, з 29 квітня по 12 травня 2013 року, у дальньому сполученні Донецька залізниця задовольнила 3 заявки на перевезення інвалідів-візочників у спеціальних вагонах. Одна з них — групова заявка, на перевезення 9 пасажирів з обмеженими фізичними можливостями за маршрутом Донецьк—Мукачеве—Донецьк, вагон за цією заявкою був задіяний 8 діб.

Додатково

Донецька залізниця має 3 спеціалізованих вагони для перевезення інвалідів-візочників. Вони включаються до складу поїздів за наявності заявки. Замовити вагон для людей з особливими потребами можна на будь-якому вокзалі залізниці, отримавши у чергового по вокзалу бланк заяви. При цьому зовсім не обов’язково пасажирові з обмеженими фізичними можливостями особисто оформляти заявку, це можуть зробити за нього з пред’явленням відповідних документів. Заява подається не менше ніж за 5 діб до відправлення поїзда, в ньому мають бути вказані номер поїзда, дата виїзду та маршрут прямування. Вартість квитка така ж, як і в звичайному купейному вагоні в складі поїзда, до якого він включений. Замовивши спеціалізований вагон, люди, що мають проблеми зі здоров’ям значно полегшать свою подорож.

Нагадаємо, місця, пристосовані для перевезення інвалідів-візочників, знаходяться також у вагонах швидкісних міжрегіональних електропоїздів категорії «Інтерсіті+» — по 2 місця у кожному поїзді та міжрегіональних двоповерхових електропоїздах категорії «Інтерсіті» — по 4 місця у кожному поїзді.

Прес-служба Донецької залiзницi

Донецька залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*