До початку курортного сезону в Одесі оновлено пляж для інвалідів

1 21 IMG 8820 2. обмеженими можливостями, пляж, інвалідів

  1 21 IMG 8820 1

15 травня – офіційне відкриття курортного сезону в Одесі. До цього дня на 11-ій станції Великого Фонтану завершено всі роботи з оновлення пляжу для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Мер Одеси Олексій Костусєв відвідав пляж на 11 станції В. Фонтану для людей з обмеженими можливостями, які в останні роки перебувають у центрі особливої уваги та турботи міської влади. До пляжу спускається асфальтована під’їзна дорога. Всю інфраструктуру цього пляжу пристосовано для потреб інвалідів. При підготовці до курортного сезону 2013 тут було приведено до ладу спеціальні душові кабінки, роздягальні та туалет, встановлено дерев’яні тапчани, частину з яких спеціально приховано під навісом. «Візочників» можуть безперешкодно під’їхати до морської води по пандусу, який до того ж з’єднано і з пірсом. По всьому периметру траверс огороджено поручнями, там же обладнано лавки. На пляжі чергує медичний персонал, який у будь-який момент може виміряти тиск або надати першу медичну допомогу.

За словами директора департаменту праці та соціальної політики Олени Китайської, мер Олексій Костусєв поставив завдання забезпечити вільний доступ на пляжі всім одеситам, в тому числі й людям з обмеженими можливостями: «Сьогодні ми приймаємо один з таких об’єктів, який дозволить виконати це завдання».

«Ми не хочемо, щоб нас жаліли, ми хочемо, щоб нас поважали, – заявила голова товариства інвалідів Київського району Роза Вейланде, зустрічаючи мера Олексія Костусєва. – Відкриття цього пляжу люди з обмеженими можливостями розцінюють як повагу до них з боку міської влади. Я вважаю, що пляж на 11-й станції Великого Фонтану – самий пристосований для потреб інвалідів пляж Одеси ».

Як зазначив голова Київської районної адміністрації Володимир Сушко: «Ми в Київському районі також виконуємо завдання, поставлене мером Одеси: забезпечити доступ на пляжі і вільну 5-метрову зону уздовж урізу води. І, звичайно, при вирішенні цього завдання ми не забуваємо про інвалідів».

Ознайомившись з виконаними роботами і ретельно оглянувши оновлений пляж, Олексій Костусєв зазначив: «У нас в місті 50 тисяч інвалідів, і я радий, що Одеса – єдине в Україні місто, в якому є такі пляжі. У нас їх три. Я видав розпорядження про вільний доступ на міські пляжі і задоволений, що кожен одесит, в тому числі, з обмеженими фізичними можливостями, отримав таке право».

Міським департаментом транспорту, зв’язку та організації дорожнього руху вирішено питання доставки інвалідів-колясочників на пляжі транспортом, спеціально обладнаним для таких перевезень.

Офіційний сайт міста Одеса +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*