Каховських інвалідів забезпечать доступністю до соціальних та інженерних об’єктів інфраструктури

1 11 bbfc8010c37a0852f7c683f4a8140bad. доступності, інвалідів

7 червня у Каховському міськвиконкомі відбулося засідання комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерної інфраструктури міста. Голова комітету, перший заступник міського голови Павло Пуляєв поінформував присутніх, що питання забезпечення доступності інвалідів до об’єктів фізичного оточення є дуже актуальним у даний час та перебуває на постійному контролі міського голови та депутатів міської ради.

Головний архітектор Володимир Долгих повідомив, що в м. Каховці за останні 10 років проведено значну роботу по облаштуванню пандусами існуючих будівель об’єктів соціальної інфраструктури, медичних, торгівельних закладів, установ та організацій. У минулому році комісією у складі представників відділу містобудування та архітектури, міського господарства та управління праці було складено перелік та проведено інвентаризацію об’єктів фізичного оточення на наявність пристосувань для використання їх інвалідами та відповідність цих пристосувань будівельним нормам.

Архітектор зауважив, що в місті Каховці мешкають інваліди-колясочники, які живуть в багатоповерхових будинках. Раніше були встановлені пандуси до під’їздів деяких багатоповерхівок, але зараз ця робота не проводиться. Директор КП “КТП” Дмитро Панасюк повідомив, що на виконання доручення депутатів міської ради та голови комітету доступності, підприємством проведено роботу з обстеження маршрутів для пересування інвалідів. Виявлено, що потрібно обладнати 101 спуск з бордюрів. Враховуючи, що в центрі міста практично всюди укладена тротуарна плитка, на виконання цих робіт потрібно 50,5 тис. грн (вартість облаштування одного спуску складає 500 грн).

Начальник відділу експлуатації ВАТ “Каховське АТП-16506” Віра Мурашкіна повідомила, що на даний час підприємство не має фінансової можливості придбати автобуси, облаштовані спеціальними підйомниками для інвалідів. З метою усунення порушень вимог законодавства у сфері перевезення пасажирів автомобільним транспортом, ВАТ “Каховське АТП-16506” укладено угоду про оренду 2 автобусів, які облаштовані спеціальними платформами-підйомниками. Розробляється графік їх використання.

Голова комітету доступності доручив управлінню праці оновити списки інвалідів-колясочників та направити до ОСББ та Каховської керуючої кампанії для проведення роботи щодо створення умов для безперешкодного доступу інвалідів (побудови пандусів та поручнів); звернутись до міського голови з проханням щодо виділення коштів для виконання робіт по облаштування спусків з бордюрів на маршрутах для пересування інвалідів.

Відділу міського господарства надзвичайних ситуацій, обліку житла було доручено повторно підготувати та винести на розгляд депутатів міської ради зміни до правил благоустрою м. Каховки, доповнивши пунктом щодо необхідності облаштування кожної будівлі громадського та цивільного призначення пандусами, поручнями, згідно з будівельними нормами, а в разі відсутності такої можливості – кнопками виклику; КП «КТП»:надати остаточні розрахунки потреби у коштах для облаштування спусків з бордюрів до управління праці та соціального захисту населення Каховської міської ради.

Офіційний сайт херсонської обласної державної адміністрації

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*