Інвалідам створюють умови для туризму

1 11 1346238176 46. інвалідів

Кожен десятий турист у світі – людина з обмеженими фізичними можливостями.

У нас поки що інвалідів серед відвідувачів музеїв, бібліотек, замків чи інших туристичних об’єктів побачиш не часто. Навіть до храмів їм здебільшого важко добратися. Але завдяки спільним зусиллям влади, бізнесу, громадських організацій туристичні об’єкти Тернопільщини стають доступнішими для інвалідів.

Скажімо, під час відвідання замкового комплексу Синявських у м. Бережани є пристосування для людей з вадами зору. У Гусятинському краєзнавчому музеї екскурсію можна слухати з сурдоперекладачем.

Доступнішими для інвалідів, які пересуваються у візках, стануть Збаразький замок, палац Вишневецьких, храми і монастирі Кременця та Почаєва.

Управління з питань туризму та курортів Тернопільської облдержадміністрації у цій роботі враховує думку Тернопільської обласного підрозділу Всеукраїнської організації інвалідів, спільно розробляють туристичні маршрути для інвалідів різних категорій захворювань.

Напрацьовано й обласну програму розвитку туризму для людей з обмеженими фізичними можливостями, проведено спільний семінар.

На жаль, з фінансуванням туго, тому намагаються достукатися до власників і керівників туристичних об’єктів з тим, щоб вони активніше облаштовували їх для потреб інвалідів.

А що це можливо, свідчить досвід обласної бібліотеки для молоді. Тут є єдине в області адаптоване обладнання, яке дозволяє людям з вадами зору самостійно користуватися комп’ютерною технікою, мережею Інтернет, читати літературу з допомогою шрифта Брайля або озвучення.

«Голос України»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*