У Черкасах урочисто відкрили перший пляж для людей з обмеженими можливостями

1 22 1 297 2. обмеженими можливостями

  1 22 1 297 1

Нарешті в нашому місті створено спеціалізований пляж для людей з обмеженими можливостями. Його місцезнаходження – поблизу пляжу «Живчик» на Митниці. Після довготривалого будівництва та облаштування нове місце відпочинку вже приймає своїх перших відвідувачів.

Облаштований пляж став спільним проектом міської влади та приватного підприємця, директора ТОВ «Ваіс» Богдана Колядка.

Тепер люди з обмеженими можливостями Черкас, а їх проживає в місті близько семи тисяч, з них 700 – діти, можуть зі всіма зручностями відпочивати біля води, адже пляж обладнаний пандусами та спуском, а також викладений спеціальною плиткою, що дає змогу безперешкодно пересуватися на інвалідних візочках.

Перші відвідувачі в захваті від такого подарунку, адже мріяли про це багато років.

– Спасибі людям, які працювали над створенням пляжу, тому що ми дуже довго чекали на це. Нам завжди здавалося, що ми нікому не потрібні, а тут раптом влада зробила такий подарунок і задовольнила важливу потребу. Сюди я зможу приїхати на візочку і покупатися у Дніпрі, – висловлює свої враження одна з перших відвідувачів Людмила.

На урочисте відкриття пляжу завітав і в. о. міського голови Віктор Білоусов.

– Після неодноразових звернень до міської влади нарешті створено пляж для людей з обмеженими можливостями. Голова Черкаської ОДА Сергій Тулуб ще три роки тому дав доручення міській владі, щоб вона зробила такий пляж. Погано, що ми відкрили його в кінці серпня, але добре, що ця подія нарешті сталася. Є ще багато невирішених питань, зокрема по транспорту, яким інваліди пересуватимуться. І ми включимо до бюджету на 2014 рік кошти на придбання ще одного інватаксі. Також слід навести лад з тролейбусами та автобусами, які не облаштовані для перевезення людей з обмеженими можливостями. Цього року, як ніколи, ми фінансово допомагаємо тролейбусному управлінню, і воно повинне повернутися обличчям до таких людей, адже сьогодні їм необхідна допомога влади. У них багато оптимізму, життєвої снаги, аби всі здорові люди мали такий позитивний настрій. Тому, добра і здоров’я їм! – привітав присутніх Віктор Федорович.

Створення такого місця відпочинку було б неможливим без ініціативи тих людей, які так потребують допомоги і уваги з боку влади. Одним з ініціаторів створення пляжу став інвалід першої групи, голова товариства інвалідів «Ентузіаст» Володимир Бондаренко. Вже 25 років він активно працює в доброчинній організації, і тепер, будучи головою товариства, пишається і насолоджується плодами багаторічної діяльності.

– Я бажаю, щоб цю естафету перехоплювали, щоб люди могли відчувати добро, тепло, відпочивати і проходити реабілітацію, – зичить усім Володимир Бондаренко.

Окрім повсякденного відпочинку інваліди зможуть проходити й реабілітацію на березі Дніпра. За словами заступника директора МГОІ «МРЦ «Соціум» Сергія Назаренка, основна програма організації – це водна реабілітація, що проводиться влітку на березі Дніпра під керівництвом спеціалістів – Станіслава Назаренка і Дмитра Валяєва – фахівців з ЛФК і плавання.

Багато слів вдячності прозвучало на адресу приватного підприємця Богдана Колядка, який і облаштував пляж на території, що орендує.

Підприємець запевняє, що незабаром на пляжу з’явиться душові кабіни та туалети, адже центральне водопостачання і каналізація тут є. Також завдяки турботі Богдана Сергійовича пляж цілодобово охороняється, на ньому встановлено роздягальню, смітники, організовано прибирання території.

Облаштування пляжу для інвалідів є вдалим прикладом співпраці влади та бізнесу, а також соціальної відповідальності бізнесу.

Як повідомив начальник департаменту соціальної політики міськвиконкому Володимир Коцюруба, відкриття такого пляжу – це лише частина соціального проекту «Повір у себе», який реалізується в нашому місті.

Черкаси – офіційний портал міської ради, міського голови, виконавчого комітету +ФОТО

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*