Міністерство інфраструктури враховуватиме рекомендації громадських організацій осіб з обмеженими фізичними можливостями під час розробки нормативних документів

1 23 4 1358839698 pandus. обмеженими фізичними можливостями

Міністерство інфраструктури України звертає увагу підпорядкованих підприємств, установ та організацій установ на обов’язковому врахуванні пропозицій та рекомендацій громадських організацій осіб із обмеженими фізичними можливостями при розробці нормативних документів та проектної документації на будівництво та реконструкцію об’єктів інфраструктури.

«Вкотре наголошую: найкращими експертами у питанні доступності транспорту, об’єктів інфраструктури та поштового зв’язку можуть бути лише самі особи з обмеженими фізичними можливостями. Мінінфраструктури рекомендує під час спорудження чи реконструкції об’єктів залучати громадські організації як на стадії проектування, так і під час безпосередньо виконання будівельних робіт», – наголосив заступник Міністра інфраструктури – керівник апарату Володимир Корнієнко під час спільної наради з громадськими організаціями осіб із обмеженими фізичними можливостями.

Народний депутат України – Голова Комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич зазначив, що ігнорування норм і стандартів, що стосуються доступу для маломобільних громадян, при будівництві нових об’єктів – пряме порушення прав людини, недотримання законодавства та нецільове використання коштів. «Не робіть без нас. Ми завжди готові долучитися і надати поради», – підкреслив Валерій Сушкевич.

Міністерство інфраструктури пропонує громадським організаціям осіб із обмеженими фізичними можливостями опрацьовувати нормативні документи, розроблені відомством, серед яких і законопроекти «Про автомобільний транспорт», «Про залізничний транспорт», Програма розвитку метрополітенів та інші, та надавати свої пропозиції.

Окрім того, Мінінфраструктури підтримує прохання громадських організацій запровадити пряму телефонну лінію служби допомоги маломобільним пасажирам на транспорті. Відповідне доручення буде направлено усім керівникам транспортно-дорожнього комплексу та галузі поштового зв’язку.

Міністерство інфраструктури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*