За 7 місяців спецвагонами для перевезення людей з особливими потребами скористався 1161 пасажир

1 04 000624 381618. обмеженими фізичними можливостями, особливими потребами, інвалідів

Укрзалізниця опікується питаннями адаптації людей з обмеженими фізичними можливостями на залізничному транспорті, створює усі умови для безбар’єрного доступу до об’єктів залізничної інфраструктури та забезпечує перевезення людей з особливими потребами у спеціальних вагонах та на спеціально виділених місцях.

Спеціальні вагони для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями на візках, за попередніми заявками, включаються до складу поїздів. Цією послугою за 7 місяців поточного року скористався 1161 пасажир (для порівняння, за аналогічний період 2012 року було перевезено 1273 пасажири з особливими потребами, а всього впродовж 2012 року – 2746 особи).

На залізницях України на сьогодні загалом є лише 19 спеціальних вагонів для перевезення інвалідів-візочників. Проте для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями у моторвагонному рухомому складі у кожному вагоні виділено 6-8 посадкових місць для пасажирів вищезазначеної категорії, про які інформують написи «Місця для інвалідів».

Місця, пристосовані для перевезення інвалідів-візочників, знаходяться у салоні також нового пасажирського рухомого складу швидкісних міжрегіональних електропоїздів категорії Інтерсіті+ – по 2 місця у кожному поїзді та міжрегіональних двоповерхових електропоїздах категорії «Інтерсіті» – по 4 місця у кожному поїзді.

Однак цього не достатньо для задоволення попиту на перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями, ця соціально важлива сфера потребує державної підтримки.

Національним планом дій на 2013 рік доручено Уряду передбачити закупівлю за рахунок коштів Державного бюджету України 200 купейних вагонів і додатково 41 пасажирський вагон з місцями для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. У разі виділення необхідних коштів з Держбюджету Укрзалізниця зможе у повній мірі забезпечити потреби пасажирів з особливими потребами.

На сьогодні чинним законодавством України передбачено надання інвалідам широкого кола послуг з пільгового та безоплатного проїзду громадським транспортом. Інваліди, діти-інваліди та особи, які супроводжують інвалідів першої групи або дітей-інвалідів (не більше однієї особи, яка супроводжує інваліда або дитину-інваліда) мають право безоплатного проїзду у приміському транспорті та пільгового проїзду на залізничному (на внутрішніх лініях (маршрутах)) транспорті в період з 01 жовтня по 15 травня.

Також Укрзалізницею проводиться благодійна акція з безкоштовного перевезення дітей – інвалідів усіх категорій віком до 16 років у загальних та плацкартних вагонах швидких поїздів внутрішнього сполучення.

Прес-служба Державної адміністрації залізничного транспорту

Урядовий портал

Одна репліка к “За 7 місяців спецвагонами для перевезення людей з особливими потребами скористався 1161 пасажир”

  1. Ирина :

    Большое спасибо УкрЗализници за заботу об инвалидах единственная организация с которой приятно работать и обращаться с ее сотрудниками особенно отмечаю начальнмка вокзала ст Нежин юго-запжд и поможет и подскажет и никогда не откажет в помощи бригадой евакуации !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*