Віктор Янукович: Кожен медичний заклад в Україні має бути обладнаний під потреби людей з обмеженими можливостями

1 18 29160 2. обмеженими можливостями

  1 18 29160 1Всі медичні заклади в Україні, в тому числі новозбудовані, мають бути пристосовані для людей з обмеженими можливостями, аби вони могли без перешкод користатися послугами лікарів. На цьому наголосив Президент України Віктор Янукович під час огляду приміщень новоствореного Центру первинної медико-санітарної допомоги в Донецьку.

Йдеться, зокрема, про оснащення закладів охорони здоров’я спеціальними ліфтами для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Головний лікар Центру Олександр Левченко продемонстрував Главі держави роботу одного з таких підйомників. Завдяки такому ліфту пацієнт матиме можливість фактично від автомобільної стоянки без жодних перешкод піднятися на будь-який поверх лікувального закладу, аби потрапити на прийом до потрібного спеціаліста.

Президент доручив Міністру охорони здоров’я Раїсі Богатирьовій вирішити питання щодо встановлення подібних ліфтів не лише у великих лікарнях і медичних центрах, а й у амбулаторіях. «Такі, Раїсо Василівно, амбулаторії, з такими ліфтами, мають бути в кожному місті для обслуговування інвалідів. У проектах закладіть відповідні нормативи», – підкреслив Віктор Янукович.

Прес-служба Президента України Віктора Януковича

Офiцiйне представництво Президента України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*