В полі зору Урядового уповноваженого з прав інвалідів – проблеми безбар’єрності в Києві

1 24 3 1358839698 pandus. інвалідів

Урядовий уповноважений з прав інвалідів зустрівся з окремими представниками громадських організацій інвалідів м. Києва. Основною темою, яка обговорювалася під час робочої зустрічі, було питання доступності інвалідів та інших маломобільних категорій населення до об’єктів інфраструктури столиці.

Дотримання прав інвалідів на доступність, визначених у статті 9 Конвенції ООН про права інвалідів, залишається гострим питанням у нашому суспільстві. На жаль, маючи адаптовані до міжнародних документів нормативно-правові акти у сфері створення безперешкодного середовища, доводиться констатувати, що деякі вимоги ігноруються. Наприклад, станом на 1 липня в Україні відсоток доступності будівель соціальної сфери в Києві становив лише 35%», – сказав Олексій Журавко.

Як зазначив Урядовий уповноважений, для початку необхідно ретельно вивчити причини виникнення перешкод вільному доступу інвалідів до об’єктів інфраструктури, засобів зв’язку та інформації, користування міським транспортом, а потім вже їх усувати.

Олексій Журавко також висловив думку, що центральним та місцевим органам влади варто жвавіше залучати громадські об’єднання до вироблення та прийняття рішень із питань створення безбар’єрного середовища.

«Консультації з громадськістю дозволять ще на початкових етапах максимально врахувати особливі потреби людей з інвалідністю та уникнути складнощів під час реалізації державних програм та проектів. Думаю, що результати цієї та наступних наших зустрічей стануть черговим кроком у вирішенні проблем організації доступного середовища для людей з обмеженими можливостями», – підсумував Олексій Журавко.

zhuravko.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*