Моніторинг доступності соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в Брусилові (ВІДЕО)

1 08 87514 2. доступності

  1 08 87514 1В рамках обласної комплексної програми соціального захисту пенсіонерів, ветеранів, інвалідів відбувся виїзний моніторинг доступності соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури в Брусилові.

Робочу групу очолила голова громадської організації «Молодь. Жінка. Сім’я», – Неля Ковалюк. Представники департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації за участю місцевої влади перевірили на відповідність архітектурним стандартам понад десяти об’єктів громадського користування.

Активісти громадської організації “Молодь. Жінка. Сім’я” продовжують моніторити відповідності будівельним нормам інфраструктури міста для людей на візках. Цього разу делегація побувала у Брусилові.

Василь Шпакович голова Брусилівської райдержадміністрації

(Це питання досить і досить важливе і приїзд сьогодні групи яка вивчить питання доступності для інвалідів які обмежені. Ми зробили реконструкцію практично всіх підприємств, установ і організацій і контролюємо.)

Що очікує на людину, що пересувається на візку на вулицях Брусилова? Розповіла Інга Штефан, яка на руках із маленьким Богданчиком вирушила до поліклініки.

Інга Штефан – мешканка села Морозівка

(Тут пересуватись самостійно просто нереально я була в санаторії де все обладнано і доступно для таких людей як я. Перше, що криві дороги немає де з’їхать і немає пандусів.)

В ході перевірки доступності банкової установи, були зроблені певні пропозиції, щодо усунення недоліків:

Неля Ковалюк голова ГО “Молодь. Жінка. Сім’я”

(Втоплені двері ідеально я захожу без проблем і хочемо щоб віконичко було зручним для таких людей, як я.)

“Позитивні зрушення є”, – саме такі висновки зробили після відвідування Брусилівської центральної районної лікарні.

Неля Ковалюк голова ГО “Молодь. Жінка. Сім’я”

(Хочу сказати, що лікарня гарна і затишна є туалетні кімнати навіть бачили ванну кімнату.)

Зламати стереотипи, щодо маломобільної групи населення, покращити їх життя в соціумі, надати можливість гідно проживати своє життя такі питання обговорили за круглим столом.

Андрій Майструк начальник управління праці та соціального захисту населення Брусилівської райдержадміністрації.

(Визначили ті проблеми які у нас є на які ми можемо повпливати. Ті питання які ми сьогодні обговорили не потребують високого професіоналізму і великих фінансових затрат.)

Проведена робота показала, що при взаємодії влади та небайдужого суспільства, досягти європейських стандартів у якості життя людей з особливими потребами, цілком можливо.


Т.Іскоростенська

ЖОДТРК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*