ДАІ перевірила наявність місць для паркування автомобілів, якими керують або перевозяться люди з обмеженими можливостями

1 20 2584563 2. паркування

  1 20 2584563 1Департаментом ДАІ МВС України організовано обстеження майданчиків для паркування транспортних засобів, які розміщені на вулично-дорожній мережі країни. При цьому особливу увагу звернуто – на облаштування майданчиків місцями для безоплатного паркування автомобілів, якими керують інваліди з ураженням опорно-рухомого апарату, позначенням їх відповідними дорожніми знаками і розміткою.

Під час перевірки працівниками ДАІ обстежено більш ніж 3,2 тис. майданчиків для паркування, на яких обладнано 76099 машиномісць, з них 6859 – для автотранспорту, яким керують інваліди.

З метою облаштування на майданчиках для паркування місць для інвалідів видано 420 вимог ДАІ щодо встановлення відповідних дорожніх знаків та нанесення дорожньої розмітки. Разом з цим, до органів місцевого самоврядування направлено майже 300 інформацій стосовно необхідності покращення цієї роботи.

Завдяки вжитим працівниками Державтоінспекції МВС України заходам встановлено більш ніж 480 відповідних дорожніх знаків, на 505 місцях для паркування нанесено дорожню розмітку «Позначення місця для стоянки транспортних засобів, які перевозять інвалідів».

Прес-служба Департаменту
ДАІ МВС України

Департамент ДАІ МВС України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*