У 2014 році ще 30 станцій Одеської залізниці стануть доступніші для інвалідів

1 18 2 5407. пандусом, інвалідів

Одеські залізничники продовжують вдосконалювати умови на вокзалах та станціях для комфортного перебування на їх території людей з особливими потребами. На 2014 рік залізничниками заплановано низку заходів, що сприятимуть комфорту інвалідів.

На станції Кубліч буде облаштовано пандусом з поручнем вхід до пасажирської будівлі та вихід на перон. На станції Кулевча облаштують пандусом берегову платформу. Також пандусом буде облаштовано вихід з пасажирської будівлі на перон вихід з пасажирської будівлі на перон на станції Біла Криниця.

Для осіб з вадами зору будуть виготовлені та встановлені таблички з нанесеною інформацією рельєфно-крапковим шрифтом (Брайля) по станціях Черкаси, Христинівка, Корсунь, Городище, Кам’янка, Фундукліївка, Цвіткове, Цибулеве. Також на вокзалах станцій Вапнярка, Котовськ, Роздільна та Первомайськ-на-Бузі першу та останню сходинки маршових сходів буде пофарбовано яскраво-жовтою фарбою з нанесенням на них покриття з гумового чи абразивного матеріалу. На вокзалі Одеса-Головна будуть встановлені додаткові покажчики для інформування інвалідів. Вздовж перонів на відстані 80 см від краю буде нанесено попереджувальну рельєфну смугу з абразивного матеріалу яскраво-жовтого кольору на станціях Крижопіль, Роздільна, Любашівка, Первомайськ-на-Бузі, Колосівка, Білгород-Дністровський, Арциз, Ізмаїл, Каховка, Снігурівка та Березнігувате.

У спеціалізованому залі очікування для осіб з обмеженими фізичними можливостями на вокзалі станції Кіровоград буде встановлено кондиціонер. Для зручностей маломобільних груп населення на вокзалах станцій Олександрія та Помічна буде встановлено переговорний пристрій (домофон) чергового персоналу. Кнопку виклику чергового персоналу буде встановлено у платному залі вокзалу станції Знам’янка (куточок для інвалідів).

Роботи буде проведено згідно з «Програмою зі створення належних умов для доступу людей з інвалідністю до об’єктів транспортно-дорожньої, туристичної інфраструктури та поштового зв’язку на 2014 рік по Одеській залізниці».

Прес-служба Одеської залізниці

Одеська залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*