На Прикарпатті дбають про полегшення життя людей з обмеженими можливостями

1 16 IMG 5531 2. будівель

  1 16 IMG 5531 1Заступник голови облдержадміністрації Віктор Костючик провів засідання «Комітету доступності», на якому розглянули стан виконання Указу Президента України № 588/2011 «Про заходи щодо розв’язання актуальних проблем осіб з обмеженими фізичними можливостями».

«Багато інвалідів сьогодні позбавлені можливості брати активну участь у житті суспільства. На заваді цьому стають різні перешкоди: дверні отвори, надто вузькі для інвалідних візків, сходинки на підходах до будівель, по яких неможливо піднятися, незручно розташовані телефони й вимикачі, санітарне обладнання, яким неможливо користуватися, – зазначив Віктор Костючик. – Для полегшення життя інвалідів необхідно забезпечити всі будівлі та споруди соціального, громадського та житлового призначення спеціальними пристроями».

На засіданні представники райдержадміністрацій відзвітували про роботу в цьому напрямку, проведену в районах, а також розповіли про основні труднощі, з якими стикалися під час її виконання.

В процесі містобудівної діяльності запроваджено комплекс державних стандартів та норм щодо проектування і будівництва житлових будинків, громадських будівель та споруд, планування і забудови району, формування середовища життєдіяльності маломобільних груп населення.

За словами Віктора Костючика, незважаючи на проведену роботу зі створення вільного доступу до громадських та інших будівель і споруд, користування дорожньо-тротуарною мережею та елементами благоустрою населених пунктів, та інших об’єктів соціально-побутового призначення, на жаль, залишаються ще невирішеними ряд питань, на які на сьогодні варто було б звернути увагу.

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації

Івано-Франківська обласна державна адміністрація +ФОТО

Одна репліка к “На Прикарпатті дбають про полегшення життя людей з обмеженими можливостями”

  1. Ирина Владимировна :

    Более 20 лет тому назад принят Закон “Об основах социальной защищенности инвалидов в Украине” (март 1991г), где ст.ст.26 и 30 обязывают местные власти обеспечивать все необходимые разные нормы: строительные и машиностроительные и т.п. касательно прав инвалидов на свободу передвижения и активную интеграцию в общество. Для этой цели якобы создан “Банк” данных об инвалидах, проблемах их, а на деле нет сведений о жилищных условиях инвалидов-колясочников, их затворничества из-за неприспособленного жилья. А программы реабилитации инвалидов представляет собой “Программу дебилизации инвалида и его изоляцию”. А власти местные и центральные все на стадии “прожектерства на будущее”, все о теоретических, мифических планах “Программ
    доступности”. Огромное количество колясочников, а на улицах их не видно, т.к коляски не пригодны для эксплуатации и жилье не приспособлено для свободного доступа к нему и из него из-за ступеней и отсутствия подъемников, узкие двери и т.п. А “Намерений” якобы много.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*