Після моніторингу

1 14 7 7a0852f7c683f4a8140bad 2. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Щоб подорожі для людей з обмеженими фізичними можливостями були доступними та комфортними, залізничники Одеської магістралі намітили низку заходів, які планують втілити в життя протягом поточного року.

Для орієнтації та інформування пасажирів з вадами зору на вокзалі Одеса-Головна найближчим часом встановлять додаткові покажчики. Вздовж перонів 12 станцій Одеської залізниці (в тому числі Крижопіль, Роздільна, Любашівка, Первомайськ-на-Бузі, Вапнярка, Арциз, Ізмаїл та інших) до кінця року нанесуть попереджувальні рельєфні смуги з абразивного матеріалу. Ці позначки яскраво-жовтого кольору, що з’являться на відстані 80 см від краю платформ, убезпечать пасажирів з обмеженими фізичними можливостями від непередбачуваних обставин.

Яскраво-жовтими барвами з гумовим або абразивним покриттям «заграють» перші та останні сходинки маршових сходів залізничних вокзалів міст Вапнярка, Котовськ, Роздільна, Первомайськ-на-Бузі. Це також допоможе пасажирам з обмеженими фізичними можливостями краще орієнтуватися під час подорожі. Потурбуються залізничники і про комфорт у залі очікування для інвалідів на Кіровоградському вокзалі, де до літніх перевезень мають встановити кондиціонер та відеонагляд. Переговорний пристрій з відеозображенням чергового персоналу з маломобільними групами населення додасть зручностей даній категорії пасажирів на вокзалах станцій Олександрія та Помічна. В куточку для інвалідів, облаштованому в платній залі Знам’янського залізничного вокзалу, встановлять кнопку виклику чергового персоналу.

Крім того, пандусами буде облаштовано берегову платформу станції Кулевча та вихід пасажирської будівлі на перон станції Біла Криниця. На станції Крижопіль, де запланована реконструкція пасажирської платформи в непарному напрямку, обладнають пандуси та проходи з понижуючими балками.

Перш ніж запланувати той чи інший захід, залізничники проводять ретельний моніторинг, аби визначити потреби осіб, які мають інвалідність, та забезпечити їм вільний доступ до об’єктів залізничної інфраструктури. Залучають також представників громадських організацій інвалідів, щоб вони могли вносити корективи для найзручнішого облаштування тієї чи іншої послуги. Турбота про пасажирів з обмеженими фізичними можливостями на Одеській залізниці здійснюється відповідно до Конвенції положень про права інвалідів.

Наталія Кумайгородська

“Магiстраль”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*