Забезпечення гідних умов особам з обмеженими фізичними можливостями – відповідальне завдання влади на місцях

1 23 75385 2. доступності, інвалідів

В Кіровоградській облдержадміністрації відбулося засідання обласного комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

Серед основних питань засідання – доступність ключових об’єктів транспортної інфраструктури – залізничного та двох автовокзалів, обласної стоматологічної лікарні у контексті реалізації в області програми “Безбар’єрна Кіровоградщина”.

Учасники наради заслухали інформації представників комітетів доступності Вільшанського, Долинського та Кіровоградського районів щодо забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури.

За словами заступника директора департаменту інфраструктури та промисловості Володимира Слінченка, членами комісії за участі громадських організацій, перевірено автовокзали та залізничну станцію Кіровограда. Посадовець наголосив, що заходи щодо забезпечення доступності до них інвалідів виконані, облаштовано розмітку для інвалідів, встановлені пандуси, кнопки виклику, працюють звукові орієнтири, невирішеним питанням залишається встановлення електронного табло в приміщені залізничного вокзалу.

Щодо облаштування доступності інвалідів до приміщення обласної стоматологічної лікарні на яке серед жителів міста були зауваження, поінформував заступник директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Скрипник. Він зазначив, що будівля лікарні застаріла і не може бути пристосована для доступу інвалідів через особливості проектування. У зв’язку з цією ситуацією було запроваджено надання послуг для людей з обмеженими можливостями по місцю їх проживання.

Директор департаменту розвитку інфраструктури, містобудування та архітектури облдержадміністрації Вікторія Кулікова підсумовуючи засідання, наголосила, що влада на місцях має активізувати роботу по створенню безперешкодного середовища для інвалідів.

Офіційний веб-сайт Кіровоградської обласної державної адмiнiстрацiї

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*