30 осіб з обмеженими фізичними можливостями скористалися спецвагонами Одеської залізниці

1 30 show 26918 1. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Протягом 4 місяців поточного року 30 осіб з обмеженими фізичними можливостями скористалася проїздом в спеціалізованих вагонах Одеської залізниці, обладнаних спеціальними пристроями для доступу до вагонів, купе і туалетів. При надходженні замовлень ці вагони оперативно включаються до складів пасажирських поїздів та курсують за необхідними маршрутами згідно із замовленнями інвалідів.

Для того, щоб оформити проїзний документ в одному з вищезазначених вагонів, слід завчасно подати письмову заяву начальнику залізничного вокзалу (станції) від 45 до 5 діб до відправлення поїзда. У заяві зазначаються такі відомості, як: прізвище, ім’я, по батькові, номер та серія посвідчення про право на пільгу, дата та час відправлення поїзда, станція відправлення та призначення, дата зворотного виїзду та час відправлення поїзда, місце проживання та номер телефону. Оформлення пільгових та безкоштовних проїзних документів проводиться на підставі відповідних документів, які підтверджують право на пільговий проїзд.

Для перевезення людей з обмеженими фізичними можливостями на Одеській залізниці діють 3 спеціалізованих вагони, які обладнані спеціальними пристроями для доступу інвалідів до вагонів, купе і туалетів. Два такі вагони курсують у складі фірмового поїзда “Чорноморець” №106/105 сполученням Одеса-Київ та один курсує за призначенням згідно із замовленням інвалідів на візках.

Прес-служба Одеської залізниці

Одеська залізниця

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*