У Ковелі інспектували автобус для перевезення візочників (ФОТО)

1 28 1 26 05 bus1 1 2. візочників

  1 28 1 26 05 bus1 1

Єдиний в Ковелі соціальний автобус №7, який курсує за маршрутом «Сільмаш-Вокзал-вулиця Симоненка (2-Ковель)» (поворот біля центрального відділення Пошти), вже перевозить інвалідів-візочників.

Ще донедавна маршруткою перевізника Сергія Корсака, обладнаною пандусом, спецпасажирам було нереально скористатися. Водій не мав українського сертифіката на пристрій, тому не міг його експлуатувати. Тепер це питання перевізнику спільно з міською владою вдалося зняти.

  1 28 1 26 05 bus2 2

І ось днями роботу даного пристрою було продемонстровано і навіть успішно випробувано двома візочниками. Вони по кілька разів то заїжджали, то виїжджали з автобуса, щоб пересвідчитися у тому, що зможуть ці маневри виконувати швидко і без зайвої допомоги. Щоправда, присутність одного супроводжуючого таки необхідна, адже часу для посадки в автобус відводиться лише кілька хвилин і за цей час водій має під’їхати до зупинки так, щоб пандус опустити впритул до бордюри, зачекати поки інвалід-візочник заїде в середину, прибрати пандус і рушити далі в дорогу.

  1 28 1 26 05 bus3 3

Також інспектували спецмаршрутку і представник відділу економічного розвитку, які доклади багато зусиль, щоб перевізник таки отримав відповідний сертифікат на використання пандусу. Вони теж залишилися від побаченого задоволені.

Наразі ще залишають невирішеними кілька організаційних питання. В мерії хочуть відвести кілька основних зупинок для візочників по маршруту автобуса №7 і місце їхнього перебування відповідно помітити.

  1 28 1 26 05 bus4 4

ПроКовель

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*