У Дніпродзержинську виконуються заходи міської програми зі створення сприятливого життєвого середовища для інвалідів

1 25 2 1358839698 pandus. інвалідів

У Дніпродзержинську виконуються заходи міської програми щодо створення сприятливого життєвого середовища та доступу до об’єктів соціальної інфраструктури для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення на 2014-2025 роки. Про це повідомили в управлінні містобудування та архітектури міської ради.

Станом на сьогодні обладнані пандусами усі лікувально-профілактичні заклади міста, підпорядковані Дніпродзержинській міській раді, та сім із восьми закладів соціального захисту населення.

Запущені в дію ліфти у житлових будинках за адресами: вулиця Дунайська, 45 (І, ІІІ під’їзди) та проспект Карла Маркса, 18 (ІІ під’їзд), де мешкають інваліди із захворюваннями органів опори й руху нижніх кінцівок та ті, що користуються інвалідними візками.

Проведено моніторинг спортивних та фізкультурно-оздоровчих закладів міста щодо обладнання спеціальними пристроями для забезпечення вільного доступу до них людей з обмеженими фізичними можливостями. На теперішній час доступ можливий до трьох стадіонів. З власниками спортивних підприємств та закладів проведено роз’яснювальну роботу стосовно необхідності облаштування об’єктів спортивного та фізкультурно-оздоровчого призначення даними пристроями.

Виконано нанесення смуг яскраво-жовтого кольору шириною 150 мм вздовж платформ залізничних та автобусних вокзалів (станцій) на відстані 50 см від їх краю, маркування яскраво-жовтим кольором бордюрів на посадочних платформах автовокзалів та автостанцій.

Чотири транспортних засоби рухомого складу громадського транспорту по місту облаштовані засобами пристосування до потреб інвалідів та інших маломобільних груп населення.

При визначенні переможців у конкурсах на перевезення пасажирів ураховується наявність у претендентів рухомого складу, пристосованого для перевезення інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату та обладнаного засобами інформування пасажирів з вадами зору і слуху. В умови конкурсу для перевізників внесено пункт, який рекомендує переможцям у конкурсі придбати не менш як по одному транспортному засобу, пристосованому для перевезення інвалідів-візочників, і який має працювати за чітко встановленим графіком.

Дніпродзержинська міська рада Офіційний сайт

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*