Олександр Лисенко: Суми мають стати безбар’єрним містом

1 04 4 1409591628 1409587799 img 20140901 2. пандус

  1 04 4 1409591628 1409587799 img 20140901 1

Магазини та установи міста не повинні створювати додаткові перешкоди та мають бути доступними для усіх городян, у тому числі й тих, у кого обмежені фізичні можливості. Та на жаль, у Сумах ще достатньо таких місць, куди містяни на візках, або ж навіть з милицями, не можуть дістатися.

Та ще більш цинічним є ситуації, коли нібито і пандус є, але він розташований таким чином, що дістатися такого Евересту сумчани з обмеженими фізичними можливостями просто не в силі.

Виходить, не дотримання законодавчих норм та звичайних людських цінностей, а справжнє знущання над цією категорію городян.

Такою ситуацією обурений міський голова Олександр Лисенко.

«Для кого робили такі пандуси?! Ним неможливо користуватися, це неподобство та зневага до людей з обмеженими можливостями», – говорить очільник міста. І демонструє приклад такого пандусу – на сходах до магазинів, розташованих у колишньому «Битовику» на Набережній р. Стрілки.

Відтак, міський голова доручив міському комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури здійснити перевірку технічної відповідності пандусів у громадських місцях.

Підприємці, установи та організації мають допомагати містянам, які пересуваються на візках, облаштовуючи зручні доріжки для підйому сходами, адже зняття бар’єрів та елементарна повага і підтримка людям з обмеженими фізичними можливостями – ознака справжнього європейського міста!

Моша Андрій

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*