Вокзал станції Кіровоград стає комфортнішим для людей з обмеженими фізичними можливостями

1 11 4 741254. обмеженими фізичними можливостями, інвалідів

Одеські залізничники разом із Кіровоградською обласною організацією Українського товариства сліпих удосконалюють вокзальний комплекс станції Кіровоград для забезпечення належного обслуговування пасажирів із обмеженими фізичними можливостями. Наприкінці серпня поточного року на спільній нараді було прийнято важливі рішення щодо подальшого облаштування вокзального комплексу, зокрема спеціалізований зал, обладнано кондиціонером.

Вхід із привокзальної площі на перон (із безперешкодним доступом до будівлі вокзалу) обладнано пандусом, під час спорудження якого враховано вимоги державних будівельних норм із урахуванням потреб маломобільних груп населення. Для інвалідів із порушенням опорно-рухового апарату цілодобово функціонує туалет та медпункт. Було встановлено два відеодомофони для виклику персоналу вокзалу у разі необхідності на зручній для користування інвалідів висоті.

На території привокзальної площі виділено 5 місць для паркування автомобілів та інших транспортних засобів, які перевозять інвалідів.

Робота щодо забезпечення безперешкодного доступу до об’єктів залізниці пасажирів з обмеженими фізичними можливостями продовжується.

Нагадаємо, у серпні минулого року на вокзалі станції Кіровоград почав працювати спеціалізований зал із санітарною кімнатою, які облаштовані для зручностей людей з обмеженими фізичними можливостями, а також були встановлені звукові орієнтири на центральному вході вокзалу та проведено дублювання необхідної інформації шрифтом Брайля на 9 табличках.

Міністерство інфраструктури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*