У Києві, Львові та Одесі проходять семінари щодо організації належних умов доступу маломобільних осіб до залізничного транспорту

1 18 2 5407. доступності, маломобільних

Упродовж цього тижня на головних вокзалах Києва, Львова та Одеси проходять семінари щодо доступності залізничного транспорту для маломобільних громадян. Організаторами заходу разом з Мінінфраструктури та Укрзалізницею виступили експерти проекту Twinning: «Надання інституційної підтримки Міністерству інфраструктури України з питань підвищення ефективності роботи та конкурентоспроможності залізничного транспорту в Україні».

16 вересня захід було проведено на Центральному залізничному вокзалі столиці. Мета семінару – ознайомитися з досвідом країн Євросоюзу та з його використанням, сформулювати рекомендації по облаштуванню об’єктів залізничної інфраструктури України для забезпечення безбар’єрного користування цим видом транспорту особами із обмеженими фізичними можливостями.

Такі ж семінари, під час яких експерти Євросоюзу ознайомлять українських фахівців із законодавчими нормами та технічною специфікою в державах-членах ЄС щодо експлуатаційної відповідності залізничних станцій і рухомого складу вимогам щодо доступності для маломобільних осіб (TSI PRM), 17 вересня – в Одесі, а 19 вересня – у Львові.

«Україна, ратифікувавши Конвенцію про права інвалідів, взяла на себе відповідні зобов’язання щодо її виконання, у тому числі й по забезпеченню осіб з інвалідністю доступом, на рівні з іншими, до транспорту, об’єктів фізичного оточення та послуг. Це пріоритет у роботі Мінінфраструктури, яка проводиться спільно з громадськими організаціями інвалідів. А в рамках технічної допомоги Євросоюзу, інструменту Twinning, у нас є можливість отримати міжнародний досвід від експертів з питань доступності об’єктів залізничної інфраструктури та рухомого складу для маломобільних груп населення. Сподіваюся, що отримані інформація та рекомендації експертів для нас будуть корисними, оскільки ми прагнемо, щоб люди з інвалідністю в Україні мали змогу жити повноцінним життям», – зазначила заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції Оксана Рейтер.

Нагадаємо, за дорученням Мінінфраструктури близько 20 найбільших пасажирських залізничних станцій будуть перевірені щодо доступності для маломобільних осіб протягом 2015-2016 рр., а вокзал станції «Київ-Пасажирський» до кінця поточного року повинен бути цілком пристосованим для користування ним вищезазначеною категорією людей.

Міністерство інфраструктури України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*