В мэрии обсудили доступность Харькова для людей с особенными потребностями (ВИДЕО)

1 06 3 thumb-article-2472 2. особливими потребами

  1 06 3 thumb-article-2472 1Доступними мають бути і консультаційні центри і інфраструктура міста для всіх людей, без виключення. Харків – має бути доступним. Саме це питання 4 листопада обговорювали у мерії. Перед усім люди з особливими потребами, на засідання, висловили всі свої побажання та зауваження.

Зробимо Харків доступним. Під таким девізом у мерії відбулося засідання комітету забезпечення доступності маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури. Учасники зустрічі впевнені, міська влада робить все, щоб люди з особливими потребами відчували себе комфортно у Першій столиці. Для цього вже кілька років працює послуга інватаксі, на допомогу приходять волонтерські організації та і саме місто стає доступнішим. Один з прикладів вулиця Сумська.

Олена Шингарьова віце-президент Харківської міської громадської організації інвалідів “Креавіта”

На сегодняшний день выполнено понижение бортового камня, выполнена организация пандусных спусков на 19 пешеходных переходах, мы планируем, что ещё до зимнего периода будет выполнена адаптация 5 переходов и на этом до весны мы пока остановимся. А начиная уже с весны, я знаю, что департамент дорожного хозяйства закупил гранит для дальнейшей работы и начиная, я думаю с марта месяца, будет выполнена дальнейшая адаптация улицы Сумской.

Представники міської організації людей з вадами зору звернули увагу на необхідність збільшити кількість звукових переходів. Одне з проблемних місць, на їх думку, в районі колишнього гуртожитку для сліпих, що по вулиці 50 років ВЛКСМ.

Сергій Москалець президент Харківської міської громадської організації інвалідів “Соціально-реабілітаційний центр незрячих”

Там несколько десятков инвалидов живёт, в другом микрорайоне через дорогу “Охмаддет”, Украина, Россия, Салтовский старый рынок, аптека крупная “десятка”, т.е. опять же через дорогу. Трамвай если едет и останавливается с Салтовки по одну сторону, если на Салтовку – по другую. Т.е. там необходимо “озвучить” все вот эти 4 перехода через данный перекрёсток.

Серед питань і доступність залізничного вокзалу “Харків-Пасажирський”. Представники громадських організацій розповіли про незручності, які мають при користуванні як платформою та пересуванням у самому потязі. Залізничники взяли інформацію у роботу.

Леонід Чалий начальник вокзалу “Харків-Пасажирський”

Все ваши замечания мы учитываем и вносим их в план реконструкции вокзала. Вот например на пятой платформе мы там хотим сделать, чтобы все электрички пригородного сообщения приходили на эту платформу. Соответственно з главного зала мы хотим сделать лифт в цокольный этаж и оттуда лифт на пятую платформу.

Також зміни в напрямку доступності залізничного вокзалу торкнуться електронних табло та місць гігієни. Робота зі створення всіх умов для людей з особливими потребами у Харкові триватиме і надалі. Віце-мер Світлана Горбунова-Рубан попросила виступити головними експертами у подальшій роботі представників всіх громадських організацій.

Світлана Горбунова-Рубан заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення

Свои предложения, что они считают архиважным включить в городскую программу доступности. Потому что никто лучше них не знает, что нужно сделать в городе Харькове, для того чтобы Харьков был ещё более доступным.


Ігор Бескровний

“Харьковские Известия”

Одна репліка к “В мэрии обсудили доступность Харькова для людей с особенными потребностями (ВИДЕО)”

  1. Марина :

    Инватакси в Харькове не работает с начала года. И неизвестно когда заработает0нет средств. В городе много беженцев, в том числе и инвалидов. Чтобы набрать средства на их лечение (гемодиализ, в частности) и реабилитацию, заморожены все соцю программы в городе. Пандусы, во многих районах города -одно название:чересчур круты. Это касается многих пандусов в р-не ул. Пушкинской.Хотелось бы, чтобы мэр города исполнил своё обещание, которое дал по приезде из Израиля: построить или организовать на имеющихся базах отдыха реабилитационный центр для спинальников. Сделать город доступным для колясочников. И, как минимум, возобновить работу инватакси.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*