Особливі пасажири

1 19 3 1416240890 image005 1 2. доступності

  1 19 3 1416240890 image005 1

У Сумах міський комітет доступності продовжує перевірку маршрутних таксі, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими фізичними можливостями. Чи відповідають автобуси заявленим можливостям, як водії спілкуються з сумчанами на візках, чи допомагають таким потрапити до салону автобуса – ці питання з’ясовували члени комітету на одній із зупинок громадського транспорту у центрі міста минулого тижня.

В перевірці взяли участь представники громадських організацій інвалідів міста.

Моніторили маршрутки на зупинці «Центральний будинок зв’язку». Перевіряли посадку та висадку пасажирів з обмеженими фізичними можливостями до спеціально пристосованих мікроавтобусів та ремені безпеки. У переліку обстежених – автобуси на маршрутах: № 1 «Роменська – Гамалія», № 10 «Косівщина – Черепіна», № 13 «Тепличний – Черепіна» та № 15 «СНАУ – Коледж СНАУ».

Якщо водії маршрутних таксі №№ 1 та 10 сприяли візочникам у тому, аби потрапити до салону чи покинути автобус на зупинці, то водій маршрутного таксі № 15 навіть не відреагував на інваліда.

Водій маршрутного таксі № 13 повідомив, що в автомобілі не працює пандус.

Також маршрутні таксі №№ 1, 15 не були позначені інформаційною піктограмою «ІНВА». А без нього людині з обмеженими можливостями важко вчасно зорієнтуватися, аби скористатися своїм правом на проїзд у громадському транспорті.

Члени комітету обстежили і низькополий тролейбус № 1 «Прикордонна – Тепличний» (КП «Електроавтотранс»), водій якого без вагань допоміг візочнику.

  1 19 3 1416240937 image001 2

Такий моніторинг комітет проводитиме постійно й надалі, а інформація про результати обстеження та порушників буде передана до виконавчого комітету.

Нагадаємо, що до складу міського комітету забезпечення доступності інвалідів та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури входять представники низки профільних структурних підрозділів міської ради, які мають опікуватися створенням у місті безбар’єрного середовища. Серед членів комітету доступності – і представники громадських організацій візочників.

Муніципальний інформаційний портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*