Обласна клінічна лікарня за результатами перевірки виявилась найдоступнішою для маломобільних категорій населення Буковини

1 21 2 1990-1u 1. маломобільних, інвалідів

Департаментом інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства Чернівецької обласної державної адміністрації проводилась робота щодо створення доступного середовища для осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення області до об’єктів соціальної інфраструктури.

За результатами проведеної роботи здійснено низку заходів, спрямованих на обладнання будівель міських та районних управлінь соціального захисту населення, територіальних центрів соціального обслуговування, будинків-інтернатів пандусами та іншими технічними засобами для забезпечення доступу інвалідів та інших маломобільних груп населення.

За повідомленням Департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства обласної державної адміністрації, станом на 01 листопада 2014 року, доступність будівель та приміщень до установ системи соціального захисту в області становить 75% (на 6% більше, ніж торік).

В.о. начальника управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури обласної державної адміністрації Володимир Заверуха відзначив, що у ІІ кварталі цього року фахівцями управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури Департаменту інфраструктури, містобудування, архітектури та житлово-комунального господарства спільно з представниками Чернівецької міської громадської організації інвалідів та керівниками медичних установ здійснено обстеження 16 лікувально-профілактичних закладів області на предмет безперешкодного доступу інвалідів та інших маломобільних груп населення. Зокрема, перевірено архітектурну доступність до кожного з відділень цих медичних установ (приймальні відділення, кабінети огляду, палати, операційні, санвузли тощо).

За результатами перевірки одним із кращих медичних закладів з вільним та безпечним доступом представників маломобільних категорій виявилась Чернівецька обласна клінічна лікарня по вул. Головній, 137, де пандуси змонтовані у відповідності до установлених будівельних норм і стандартів, встановлені кнопки виклику спеціалістів біля аптечних кіосків лікарні, здійснено розмітку внутрішніх сходів та встановлено таблички для незрячих.

Станом на початок IV кварталу цього року, за твердженням Володимира Заверухи, в області забезпечено безперешкодний доступ для людей з обмеженими фізичними можливостями до 427 загальноосвітніх навчальних закладів (98,4%). Спеціальні загальноосвітні заклади та школи-інтернати Буковини забезпечено пандусами на 100%.

Чернівецька обласна державна адміністрація

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*